י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024
קינוח מתוק

מתכון לעוגת שכבות פיצפוצים ממתקולד ומרציפן פיסטוק

מתכון מעולה לקינוח מתוק במיוחד, שכבת פצפוצי אורז כשעליה מונחת שכבת ממתק שוקולד ומרציפן פיסטוק ויוצרים יחד עוגה מושלמת וטעימה 

מתכון לעוגת שכבות פיצפוצים ממתקולד ומרציפן פיסטוק
עוגת שכבות פיצפוצים ממתקולד ומרציפן פיסטוק צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגת שכבות פיצפוצים ממתקולד ומרציפן פיסטוק / שולמית שחר

המצרכים לעוגת שכבות פיצפוצים ממתקולד ומרציפן פיסטוק:

מידות אוניברסליות

לשכבת הפיצפוצים:

  • 1 כוס שומשום
  • 4.5 כוסות פצפוצי אורז
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס טחינה גולמית

למרציפן פיסטוק:

  • 350 גרם פיסטוקים קלופים
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 4 כפות מיץ לימון

לממתק השוקולד:

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 300 גרם חלב מרוכז
  • 100 גרם מקלות שקדים
  • 100 גרם פיסטוקים קצוצים
  • 220 גרם ביסקויטים טחונים

אופן ההכנה לעוגת שכבות פיצפוצים ממתקולד ומרציפן פיסטוק:

הכנת שכבת הפצפוצים:

  1. שמים בקערה את השומשום ופיצפוצי האורז ומערבבים
  2. במיקרוגל מחממים את הדבש והטחינה ומאחדים מסה
  3. יוצקים אותה על גבי הפיצפוצים והשומשום ומערבבים היטב
  4. משטחים את המסה ברינג מרובע או עגול עם כפפת ניילון תוך כדי הידוק ומקפיאים לפני חילוץ

הכנת מרציפן פיסטוק:

  1. טוחנים במעבד מזון את הפיסטוקים לאבקה ומוסיפים לזה את אבקת הסוכר ואת מיץ הלימון ומעבדים עד לאיחוד
  2. משטחים את המסה בתחתית של תבנית הסיליקון ומקפיאים לפני חילוץ

הכנת ממתק השוקולד:

  1. ממיסים בבן מרי את השוקולד מריר יחד עם החלב המרוכז עד לאיחוד
  2. מוסיפים למסה את מקלות השקדים והפיסטוקים ומערבבים מוסיפים את הביסקוויטים טחונים דק ומאחדים מסה
  3. שוטחים את המסה מעל שכבת המרציפן ומקפיאים לפני חילוץ
  4. מחלצים את העוגה מתבנית הסיליקון ומניחים אותה על גבי שכבת הפיצפוצים
  5. מקשטים לפי טעמכם

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון עוגה פצפוצי אורז

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}