קינוח מתוק
מתכון לעוגת שכבות פיצפוצים ממתקולד ומרציפן פיסטוק
מתכון מעולה לקינוח מתוק במיוחד, שכבת פצפוצי אורז כשעליה מונחת שכבת ממתק שוקולד ומרציפן פיסטוק ויוצרים יחד עוגה מושלמת וטעימה
- שולמית שחר
- כ"ב טבת התשפ"ב
- 1 תגובות
עוגת שכבות פיצפוצים ממתקולד ומרציפן פיסטוק צילום: שולמית שחר
מתכון לעוגת שכבות פיצפוצים ממתקולד ומרציפן פיסטוק / שולמית שחר
המצרכים לעוגת שכבות פיצפוצים ממתקולד ומרציפן פיסטוק:
מידות אוניברסליות
לשכבת הפיצפוצים:
- 1 כוס שומשום
- 4.5 כוסות פצפוצי אורז
- 1/2 כוס דבש
- 1/2 כוס טחינה גולמית
למרציפן פיסטוק:
- 350 גרם פיסטוקים קלופים
- 150 גרם אבקת סוכר
- 4 כפות מיץ לימון
לממתק השוקולד:
- 300 גרם שוקולד מריר
- 300 גרם חלב מרוכז
- 100 גרם מקלות שקדים
- 100 גרם פיסטוקים קצוצים
- 220 גרם ביסקויטים טחונים
אופן ההכנה לעוגת שכבות פיצפוצים ממתקולד ומרציפן פיסטוק:
הכנת שכבת הפצפוצים:
- שמים בקערה את השומשום ופיצפוצי האורז ומערבבים
- במיקרוגל מחממים את הדבש והטחינה ומאחדים מסה
- יוצקים אותה על גבי הפיצפוצים והשומשום ומערבבים היטב
- משטחים את המסה ברינג מרובע או עגול עם כפפת ניילון תוך כדי הידוק ומקפיאים לפני חילוץ
הכנת מרציפן פיסטוק:
- טוחנים במעבד מזון את הפיסטוקים לאבקה ומוסיפים לזה את אבקת הסוכר ואת מיץ הלימון ומעבדים עד לאיחוד
- משטחים את המסה בתחתית של תבנית הסיליקון ומקפיאים לפני חילוץ
הכנת ממתק השוקולד:
- ממיסים בבן מרי את השוקולד מריר יחד עם החלב המרוכז עד לאיחוד
- מוסיפים למסה את מקלות השקדים והפיסטוקים ומערבבים מוסיפים את הביסקוויטים טחונים דק ומאחדים מסה
- שוטחים את המסה מעל שכבת המרציפן ומקפיאים לפני חילוץ
- מחלצים את העוגה מתבנית הסיליקון ומניחים אותה על גבי שכבת הפיצפוצים
- מקשטים לפי טעמכם
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות