מתכון לקובה חמוסטה במרק משובח
קובה ביתי מושלם הממולא בתערובת בשר משובחת וטעימה, מתבשל במרק ירק משובח ומלא עניין
קובה חמוסטה במרק ירקות משובח צילום: אורה ארגוב
מתכון לקובה חמוסטה במרק משובח / אורה ארגוב
המצרכים לקובה חמוסטה במרק משובח:
לבצק הקובה:
- 1 ק''ג סולת
- 2 + 3/4 כוסות מים מהברז
- 1.5 כפות מלח
- 6 כפות שמן
למילוי:
- 7 בצלים חתוכים לקוביות דקות
- 1 קילו בשר טחון
- 1 כף מלח
- 1 כפית בהרט
- 1 כף פלפל שחור
- קורט פפריקה
למרק:
- 1 בצל
- 2 כפות שמן
- 5 גבעולי סלרי ועלים חתוכים
- מיץ מלימון אחד או מעט מלח לימון
- 1 כפית מלח
- 1 כף כרכום
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף מרק עוף
- 6 כוסות מים מהברז
אופן ההכנה לקובה חמוסטה במרק משובח:
הכנת הבצק:
- לשים את הסולת לבצק עד מגע של פלסטלינה ומניחים בצד למנוחה של 15 דקות
הכנת המילוי:
- מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה
- מוציאים את הבצל ומסננים, מוסיפים לשמן את הבשר הטחון ומתבלים, מערבבים היטב ומבשלים תוך ערבוב תמידי במשך כ15 דקות עד שהבשר משחים.
- מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים היטב.
- מוציאים מהאש ומצננים היטב
הכנת הקובה:
- לוקחים כדור בצק קטן ובעזרת ידיים רטובות פותחים אותו הייטב וממלאים בבשר הטחון, סוגרים היטב בעזרת הידיים ומניחים בצד. יוצרים צורה עגולה או שטוחה וכן הלאה.
- הכנת המרק:
- מטגנים את הבצל עם השמן עד להזהבה, מוסיפים את הסלרי מערבבים ומתבלים.
- יוצקים כ6 כוסות מים ומבשלים כ15 דקות, מתקנים טעמים אם צריך.
- מוסיפים את כדורי הקובה למרק (לא לערבב) ומבשלים עוד 35 דקות, לאח''מ מוסיפים את מלח הלימון או הלימון הסחוט, מבשלים עוד 5 דקות ומכבים את האש
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות