הנחיות פשוטות
שפעת העופות: מה חשוב לבדוק טרם צריכת מוצרי בשר, עוף וביצים
כחלק מהמאמץ למנוע את הידבקות הציבור בזן אפשרי של שפעת העופות - מחדד הערב משרד הבריאות את ההנחיות הפשוטות שנדרש הציבור לבצע טרם רכישת המוצרים, בשר, עוף וביצים
- יוסף ריס
- י"ז טבת התשפ"ב
תבניות ביצים צילום: משרד החקלאות
בעקבות ההתפרצויות בחודשים האחרונים של מחלת שפעת העופות במספר - מוקדים שונים בישראל, מחדד הערב (שלישי) משרד הבריאות את ההנחיות השגרתיות לציבור: מה נדרש לבדוק טרם צריכת מוצרי בשר עוף וביצים.
"הציבור נדרש להקפיד על רכישה במקומות מוסדרים בלבד וביצים חתומות בחותמת פיקוח". בנוסף חידדו כי "יש להקפיד על בישול יסודי של ביצים ובשר עוף, שמירה על היגיינה ושטיפת הידיים לאחר מגע עם הבשר או הביצים והפרדה בין המזון מן החי טרם בישולו למזונות אחרים".
כמו כן, הפציר הערב משרד הבריאות בציבור: "יש לנהוג במשנה זהירות מול העופות הנודדים - "לשמור מרחק ולהימנע ממגע עמם".
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות