לאירועים מיוחדים
מתכון לעוגת מוס בצבעים וטעמים
עוגת מוס במגוון צבעים וטעמים, עוגה מיוחדת ומרשימה במיוחד מתאימה לימי הולדת ואירועים מיוחדים
- שולמית שחר
- ט"ז טבת התשפ"ב
עוגת מוס בצבעים וטעמים צילום: שולמית שחר
מתכון לעוגת מוס בצבעים וטעמים / שחר שולמית
המצרכים לעוגת מוס בצבעים וטעמים:
מידות אוניברסליות
- רינג מרובע גודל 26 סנטימטר סגור בצד אחד עם ניילון נצמד ומדופן בשקף
לבסיס:
- 300 גרם ביסקוויטים בטעם וניל טחונים
- 100 חמאה מומסת
- 2 כפות סוכר חום
לשכבה ראשונה מוס שוקולד לבן ופררו רושה:
- 130 גרם שוקולד לבן
- 1/4 כוס ממרח פררו רושה לבן (או ממרח חלבה)
- 1.5 כפיות ג'לטין (7.5 גרם)
- 3 כפות חלב
- 375 גרם שמנת מתוקה
לשכבה שניה מוס שוקולד לבן ומחית פיסטוק:
- 130 גרם שוקולד לבן
- 1/4 כוס מחית פיסטוק
- 1.5 כפיות ג'לטין (7.5 גרם)
- 3 כפות חלב
- 375 גרם שמנת מתוקה
לשכבה שלישית מוס שוקולד לבן ומחית טופי קרמל:
- 130 גרם שוקולד לבן
- 1/4 כוס ממרח טופי קרמל (או חמאת בוטנים)
- 1.5 כפיות ג'לטין (7.5 גרם)
- 3 כפות חלב
- 375 גרם שמנת מתוקה
לחטיף קוקוס ושוקולד לעיטור:
- 125 גרם קרם קוקוס
- 25 גרם עראק
- 150 גרם שוקולד לבן
- 175 גרם קוקוס
- צבעי מאכל תואמים לפי טעמכם (אופציונלי)
אופן ההכנה לעוגת מוס בצבעים וטעמים:
הכנת הבסיס:
- מערבבים יחד את מצרכי הבסיס מניחים ומשטחים אותם ברינג ומקפיאים
הכנת שכבות המוס:
- (הכנת כל שכבות המוס זהה בהכנתן )
- ראשית מכינים את מסת הג'לטין
- שמים את הג'לטין בכוס חד פעמית עם החלב...מערבבים ומניחים בצד ל1/2 שעה
- ממיסים את השוקולד בבן מרי ומוסיפים לו את המחית (או הממרח) ומערבבים מוסיפים לשוקולד את הג'לטין ומערבבים
- מקציפים את השמנת למרקם יוגורט ומוסיפים לה את מסת השוקולד עם הג'לטין
- יוצקים את המסה על גבי בסיס הביסקויטים ומקפיאים למשך שעה לפני שמכינים את השכבה השניה ועושים אותו מהלך גם בשכבה הבאה
הכנת חטיף קוקוס ושוקולד לעיטור:
- ראשית טוחנים מעט את הקוקוס במעבד מזון כדי לקבל תוצאה עדינה יותר (אופציונלי)
- מרתיחים בסיר את קרם הקוקוס עם העראק ומוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה ואיחוד מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב כ2 דקות מחלקים את המסה ל1/3 ו2/3 וצובעים לפי טעמכם ממלאים את המסה בתבניות היעודיות ומקפיאים לפני חילוץ
- מצמידים את הקישוט מעל העוגה במעט ממרח מאחד האופציות שהשתמשנו בהן לאחד המוסים שבעוגה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות