י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
טעים ומשובח

מתכון לטארטלטים במלית טופי דבש, פיצוחים וקרמו לימון

קינוח טעים ומשובח, טארטלטים במלית של טופי דבש ופיצוחים עם קרמו לימון וקראמבל מלמעלה, יוצרים לכם מנת קינוח יוקרתית, מיוחדת ומרשימה במיוחד

מתכון לטארטלטים במלית טופי דבש, פיצוחים וקרמו לימון
טארטלטים במלית טופי דבש, פיצוחים וקרמו לימון צילום: שולמית שחר

מתכון לטארטלטים במלית טופי דבש, פיצוחים וקרמו לימון / שחר שולמית

המצרכים לטארטלטים במלית טופי דבש, פיצוחים וקרמו לימון:

מידות אוניברסליות

  • אריזה של מיני טארטלטים (40 יחידות)
  • מחממים תנור לחום של 150 מעלות

לטופי דבש ופיצוחים:

  • 50 גרם שקדים מולבנים
  • 50 גרם פיסטוקים
  • 50 גרם אגוזי לוז מולבנים
  • 80 גרם סוכר
  • 60 גרם דבש
  • 30 גרם מיץ לימון
  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • 20 גרם חמאה (או מחמאה)

לקרמו לימון:

  • 5 גרם ג'לטין
  • 2 כפות מים
  • 3 ביצים גודל לארג'
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)

לקרמבל לעיטור:

  • 50 גרם קוביות חמאה קרה (או מחמאה)
  • 50 גרם קמח
  • 50 גרם קוקוס
  • 50 גרם סוכר חום בהיר
  • צבע מאכל לפי דרישה

אופן ההכנה לטארטלטים במלית טופי דבש, פיצוחים וקרמו לימון:

הכנת טופי דבש ופיצוחים:

  1. מבשלים בסיר קטן טופי מהסוכר עם הדבש, השמנת המתוקה ומיץ הלימון ומערבבים כל הזמן כדי שלא יישרף
  2. כשזה מסמיך מעט מורידים מהלהבה ומוסיפים למסה את החמאה ומערבבים מוסיפים את הפיצוחים ומצפים אותם היטב בטופי

הערה:

  1. אם המסה יצאה סמיכה כי היא התבשלה קצת יותר זמן...ניתן להוסיף לה מעט שמנת מתוקה ולדלל אותה ממלאים 3/4 מגובה הטארטלטים בטופי הפיצוחים ואופים אותם 10 דקות

הכנת קרמו לימון:

  1. מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד ל15 דקות
  2. בסיר קטן מערבבים היטב עם מטרפה את הביצים עם הסוכר
  3. במקביל מרתיחים במיקרוגל בקערית קטנה את השמנת המתוקה ומוסיפים אותה לביצים תוך כדי ערבוב תמידי
  4. מוסיפים לסיר את מיץ הלימון ומבשלים את המסה על להבה נמוכה עד להסמכה קלה תוך ערבוב תמידי (82 מעלות)
  5. מוסיפים לה את מסת הג'לטין ומערבבים
  6. מוסיפים את השוקולד ומערבבים
  7. מוסיפים את החמאה ומאחדים מסה יוצקים את הקרמו לתבניות הייעודיות ומקפיאים לילה לפני חילוץ
  8. מחממים תנור לחום של 170 מעלות

הכנת קרמבל לעיטור:

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל המצרכים עד למראה פירורי
  2. מגרדים את הפירורים דרך נפת קוסקוס (למראה אחיד או מפוררים אותם דרך מגרדת) ישירות על גבי נייר אפיה שמונח בתוך תבנית ואופים אותם עד הזהבה

הרכבה:

  1. מניחים בתוך כל טארטלט (לאחר שהצטנן לגמרי) מעל גבי הטופי פיצוחים כדור של קרמו לימון ומפזרים מסביבו את הקרמבל

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון קינוח טארטלטים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}