מוצלחת וטעימה
מתכון לעוגת שוקוניל
עוגה מוצלחת וטעימה במיוחד, מתאימה במיוחד לכבוד שבת קודש, שילוב הווניל יחד עם השוקולד מעניקים מראה יוקרתי וטעם משובח ביותר
- נועם זיגדון
- י"ג טבת התשפ"ב
עוגת שוקוניל צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת שוקוניל / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת שוקוניל:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- מתאים לתבנית בנונית
- 4 ביצים L
- 1 וחצי כוסות סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 2 כוסות קמח
- 1 אבקת אפיה
אופן ההכנה לעוגת שוקוניל:
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
- את החלבונים מקציפים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
- לקערת החלמונים מוסיפים לפי הסדר: אבקת אפיה, 1 כוס סוכר, שמן, מיץ תפוזים וקמח ומערבבים היטב
- מוסיפים את הקצף לתערובת החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד לאיחוד
- מחלקים את הבלילה ל-2 קערות, באחת מכניסים 3/4 מכמות הבלילה ומשאירים אותה לבנה
- את הרבע הנותר שמים בקערה נוספת ומוסיפים 2 כפות קקאו, מערבבים לאיחוד ומעבירים לקית זילוף
- שופכים מחצית מכמות הבלילה הלבנה לתבנית ומעל מזלפים בשכבה דקה מתערובת השוקולד (משאירים כחצי כוס מתערובת השוקולד לקישוט מעל)
- את יתרת הבלילה הלבנה שופכים על השוקולד ומעל הכל מזלפים 5-6 פסים שחורים לרוחב
- לוקחים קיסם ומעבירים לאורך העוגה ולחזור חזרה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-45 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות