י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
חגיגה מושלמת

מתכון לעוגיות ציצית

מתכון לעוגיות חמאה אהובות בצורת ציצית. את צורת העוגיות ניתן לשנות לפי האירוע המתאים ולזלף עליהן כרצונכם, מתאימות לכל יום הולדת והחגיגה תהיה מושלמת

מתכון לעוגיות ציצית
עוגיות ציצית צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגיות ציצית / נועם זיגדון

המצרכים לעוגיות ציצית:

כוס מדידה: חד פעמית חמה

לעוגיות:

  • 200 גרם חמאה / מחמאה רכה
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח 
  • 1 ביצה m
  • ½ כפית תמצית וניל.

לציפוי:

  • 300 גרם אבקת סוכר
  • 5 כפות מים
  • צבע מאכל שחור

אופן ההכנה לעוגיות ציצית:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד
  2. מכניסים לקירור במשך חצי שעה
  3. מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ
  4. קורצים מלבנים ובחלק העליון חותכים חצי עיגול
  5. בחלק התחתון בעזרת צנטר עגול עושים 2 חור קטנים בקצוות (כדי להשחיל את החוטים)
  6. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 12 דקות עד להזהבה יפה.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

הכנת הציפוי:

  1. הקערה מערבבים היטב את הסוכר עם המים
  2. מוציאים 1 כף מרוטב המים והסוכר ומוסיפים לה טיפה של צבע מאכל שחור  
  3. מכניסים כל צבע לשקית זילוף נפרדת
  4. מזלפים בעדינות מעל העוגיות את הצבע הלבן על כל העוגייה ומצננים היטב  
  5. לאחר צינון מוחלט, מציירים שני פסחים דקים משקית הזילוף עם הצבע השחור.
  6. משחילים חוטים בחורים שיצרנו ועוטפים בצלופן להגשה יוקרתית יותר.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון עוגיות חמאה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}