חגיגה מושלמת
מתכון לעוגיות ציצית
מתכון לעוגיות חמאה אהובות בצורת ציצית. את צורת העוגיות ניתן לשנות לפי האירוע המתאים ולזלף עליהן כרצונכם, מתאימות לכל יום הולדת והחגיגה תהיה מושלמת
- נועם זיגדון
- ב' טבת התשפ"ב
עוגיות ציצית צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגיות ציצית / נועם זיגדון
המצרכים לעוגיות ציצית:
כוס מדידה: חד פעמית חמה
לעוגיות:
- 200 גרם חמאה / מחמאה רכה
- ½ כוס סוכר
- 2 כוסות קמח
- 1 ביצה m
- ½ כפית תמצית וניל.
לציפוי:
- 300 גרם אבקת סוכר
- 5 כפות מים
- צבע מאכל שחור
אופן ההכנה לעוגיות ציצית:
הכנת הבצק:
- בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד
- מכניסים לקירור במשך חצי שעה
- מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ
- קורצים מלבנים ובחלק העליון חותכים חצי עיגול
- בחלק התחתון בעזרת צנטר עגול עושים 2 חור קטנים בקצוות (כדי להשחיל את החוטים)
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 12 דקות עד להזהבה יפה.
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
הכנת הציפוי:
- הקערה מערבבים היטב את הסוכר עם המים
- מוציאים 1 כף מרוטב המים והסוכר ומוסיפים לה טיפה של צבע מאכל שחור
- מכניסים כל צבע לשקית זילוף נפרדת
- מזלפים בעדינות מעל העוגיות את הצבע הלבן על כל העוגייה ומצננים היטב
- לאחר צינון מוחלט, מציירים שני פסחים דקים משקית הזילוף עם הצבע השחור.
- משחילים חוטים בחורים שיצרנו ועוטפים בצלופן להגשה יוקרתית יותר.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות