מרשימה במיוחד
מתכון לעוגת שכבות וניל וקצפת
עוגה מרשימה במיוחד וקלה להכנה, מתאימה לימי הולדת וחגיגות מיוחדות, עוגה בארבע שכבות כשבין שכבה לשכבה קרם שמנת מושלם
- מירב מלכה
- א' טבת התשפ"ב
עוגת שכבות וניל וקצפת צילום: מירב מלכה
מתכון לעוגת שכבות וניל וקצפת / מירב מלכה
המצרכים לעוגת שכבות וניל וקצפת:
לעוגה:
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1.5 כוסות קמח
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים
- 4 כפות פודינג וניל
- 1 אבקת אפיה
- צבע מאכל אדום (או כל צבע אהוב אחר)
לקרם:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד לבן מומס
- 4 כפות פודינג וניל
- 1 גבינת שמנת
אופן ההכנה לעוגת שכבות וניל וקצפת:
הכנת העוגה:
- מפרידים את הביצים
- את החלבונים מקציפים עם 1 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את החלמונים עם יתר המצרכים מלבד הקמח עד לאיחוד.
- בתנועות קיפול מאחדים את הקצף יחד עם תערובת החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הקמח, ממשיכים לערבב באיטיות עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
- מוסיפים את צבע המאכל ומערבבים לאיחוד.
- מחלקים את הבלילה ל4 ושופכים כל חלק לתבנית עגולה בקוטר 18, (מתקבלות 4 עוגות בקוטר 18) מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים עד להזהבה.
הכנת הקרם:
- בקערה מקציפים היטב את השמנת המתוקה יחד עם הפודינג עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים תוך כדי הקצפה איטית את השוקולד המומס והגבינה עד לאיחוד.
הרכבת העוגה:
- לוקחים עוגה אחת ומורחים עליה מהקרם, מעל הקרם מניחים עוד שכבת עוגה וכן הלאה עד לקבלת עוגת 4 שכבות ומלמעלה קצפת מרשימה.
- מקשטים איך שאוהבים ושומרים בקירור עד להגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות