טעם מיוחד
מתכון לעוגת תפוחים חלבית ומוצלחת
מתכון מעולה ששווה להכין, עוגת תפוחים חלבית ומשובחת, שילוב של בצק עם תפוחים בציפוי של רוטב פודינג מוצלח המוסיף את טעמו המיוחד לעוגה חגיגית
- חני לוין
- כ"ח כסלו התשפ"ב
עוגת תפוחים חלבית ומוצלחת צילום: ברכה לוי
מתכון לעוגת תפוחים חלבית ומוצלחת / ברכה לוי ba su
המצרכים לעוגת תפוחים חלבית ומוצלחת:
לבצק:
- 2 + 1/4 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר לבן (אפשר להשתמש בכוס סוכר לאוהביי המתוק.)
- גרד מחצי לימון
- 1 ביצה L
- 1 כפית תמצית וניל
לתערובת התפוחים:
- 6 תפוחים ירוקים שטופים וקלופים
- 50 גר' סוכר לבן / חום
- 1 כפית קינמון
לציפוי פודינג:
- 2 ביצים
- 3 כפות חלב
- 1 כף סוכר
- 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה לעוגת תפוחים חלבית ומוצלחת:
- בקערה, מכניסים את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד
- משמנים היטב תבנית עגולה בגודל 30/ 26 גם את הדפנות
- משטחים 3/4 מכמות הבצק בתחתית ובדפנות התבנית, את יתרת הבצק נניח בצד (הוא ישמש לרצועות מעל התפוחים)
- מכניסים לקירור למשך חצי שעה
הכנת תערובת התפוחים:
- את התפוחים חותכים לרבעים ולאח''מ לפרוסות דקות.
- מכניסים לקערה ומוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים היטב.
הכנת ציפוי פודינג:
- בקערה מערבבים היטב את כל מצרכי הציפוי עד לקבלת רוטב אחיד וחלק.
הרכבת העוגה:
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים עליו את תערובת התפוחים.
- על התפוחים שופכים את רוטב הפודינג שהכנו.
- מרדדים את הבצק שהותרנו בצד וחותכים לרצועות דקות
- על רוטב הפודינג מסדרים את רצועות הבצק (ניתן לפורר את הבצק מלמעלה במקום להניח רצועות)
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 35 עד 45 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים את העוגה כשהיא קרה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות