מלאת טעמים
מתכון לסירות תפוחי אדמה במילוי בשר
מתכון מוצלח וטעים, מתאים לחגים, שבתות או כל ארוחת צהרים חגיגית, תפוחי אדמה במילוי של תערובת בשר משובחת ומלאת טעמים המתבשלים ברוטב אדום ומלא עניין
- נועם זיגדון
- כ"ז כסלו התשפ"ב
סירות תפוחי אדמה צילום: נועם זיגדון
מתכון לסירות תפוחי אדמה במילוי בשר
המצרכים לסירות תפוחי אדמה במילוי בשר:
- 5 תפוחי אדמה חצויים ומרוקנים מתוכן
למילוי הבשר:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 4 שיני שום כתוש
- 1 ביצה
- 3 כפות פירורי לחם
- צרור כוסברה קצוצה
- ½ כף תבלין לקציצות
- ½ כף פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כף אבקת מרק
- 1 כפית מלח
לרוטב:
- שאריות תפוחי האדמה
- מים לכיסוי הקציצות
- ½-1 כפות רסק
- חופן כוסברה קצוצה
- 1 פלפל חריף ירוק
- 5 שיני שום פרוס
- ¼ כוס שמן
- ½ כף תבלין לקציצות
- מעט אבקת מרק
- כורכום
- פלפל שחור
- מלח
אופן ההכנה לסירות תפוחי אדמה במילוי בשר:
- בקערה מערבבים היטב את כל מצרכי הבשר לתערובת אחידה וממלאים את חצאי תפוחי האדמה.
- מניחים בצד ומכניסים את הרוטב.
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את תפוחי האדמה עם השמן
- מוסיפים את השום, הפלפל, הרסק ומעט מים, מערבבים היטב ומשטחים.
- מסדרים את סירות תפוחי האדמה הממולאים בצורה עגולה ומוסיפים מעט מים עד לגובה תפוחי האדמה ומתבלים.
- מבשלים במשך 5 דקות בסיר מכוסה ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר
- מפזרים כוסברה קצוצה ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה. במשך כחצי שעה.
- לאח''מ מסירים את המכסה ומבשלים עד לצמצום נוזלים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות