בג"צ למדינה: השיבו תוך שבועיים מדוע הגזרה לא תדחה
בג"ץ דן היום בבקשת המדינה להארכה של עוד 14 ימים עד למתן תשובה לעתירה מדוע לא תעוכב גזירת המעונות עד לתחילת השנה הבאה. ח"כ ארבל שנטל חלק בדיון: "ההחלטה מעידה כאלף עדים על חוסר המקצועיות של איווט ליברמן וחבריו"
שופטי בית המשפט העליון בשבתם כבג"צ הודיעו היום (רביעי) כי יעניקו למדינה 14 יום להשיב מדוע לא יעכבו את יישום 'גזירת המעונות' עד לתחילת השנה הבאה, זאת בתום דיון ראשון בעתירה.
השופטים עוזי פוגלמן, עופר גרוסקופף ואלכס שטיין קיימו היום (רביעי) דיון ראשון בעתירה, בו טענו בין הייתר העותרים כי השינוי במבחני הסבסוד נעשו במהלך שנת הלימודים לצד הפגיעה שתגיע בנשים החרדים שיאלצו לעזוב את עבודתם.
בתום הדיון החליטו השופטים לתת צו על תנאי ולבקש לקבל את תשובת המדינה תוך שבועיים, מדוע לא ידחו את מועד יישום השינויים במעונות כך שאברכים לא יזכו לבסבוד לתחילת שנת הלימודים הבאה.
חבר הכנסת משה ארבל שהשתתף בדיון בבג"צ מסר בתום הדיון: "אני מברך על החלטת בג״צ מהיום ליתן צו על תנאי בנושא סבסוד המעונות לאברכים. ההחלטה מעידה כאלף עדים על חוסר המקצועיות של איווט ליברמן וחבריו בהליך קבלת החלטות המונע משנאת חרדים ולומדי תורה".
עורכי הדין שמואל מקלב, אוריאל שטרן ויונתן פלדמן, המייצגים את העותרים בבג"ץ מסרו: "אנו מברכים על הצו שהוציא היום בג"ץ תחת ידו. מדובר בסעד מתחייב ומתבקש לאור שינוי התבחינים תוך כדי שנת הלימודים, ותוך פגיעה בהסתמכות המשפחות החרדיות ומפעילי המעונות. אנו מצפים שהמדינה תתעשת ותקבל את עמדת בית המשפט, ולמצער כי בית המשפט יהפוך את הצו לקבוע".
ח"כ יעקב אשר בתגובה לבג"ץ המעונות: "כפי שאמרנו מתחילה, גזירת ליברמן נגד מעונות היום החרדים התקבלה בלהיטות ומתוך תאוות נקם ללא שום חשיבה מקצועית, כשמשרד ממשלתי מבצע צעד דרקוני חסר תקדים באמצע שנה מבלי שנבחנו כלל ההשלכות ובניגוד לכל מינהל תקין. אפילו שופטי בג"ץ לא היו יכולים להתעלם מכך".
ארגון 'אמת ליעקב' מברך על החלטת בג"ץ בעתירה שהגיש נגד ביטול המימון למעונות היום, לדרוש מהמדינה לנמק מדוע לא לדחות את החלת הקריטריונים רק החל מהשנה הבאה.
עו"ד זלמן בלאק שייצג את הארגון בעתירה הגיב: "כצפוי בג"ץ עצמו הבין שההחלטה התקבלה בצורה חפוזה שפוגעת באופן בלתי מידתי באימהות, בילדים ובבעלות המעונות, ולכן הוא דרש מהמדינה לנמק מדוע לא לדחות את הכנסת הקריטריונים החדשים לתוקף רק לשנת הלימודים הבאה. אנו מקווים כי המדינה תחזור בה מההחלטה הרעה והחפוזה הזו".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות