טעם המשובח
מתכון לתבשיל שעועית לבנה ברוטב אדום
מתכון מעולה לשעועית לבנה ברוטב עגבניות אדום בשילוב ירק קצוץ ומגוון תבלינים המוסיפים ומעניקים את הטעם המשובח לתוספת מוצלחת וטעימה
- שולמית שחר
- ה' כסלו התשפ"ב
תבשיל שעועית לבנה ברוטב אדום צילום: שולמית שחר
מתכון לתבשיל שעועית לבנה ברוטב אדום / שחר שולמית
המצרכים לתבשיל שעועית לבנה ברוטב אדום:
מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה
- 700 גרם שעועית לבנה יבשה
- 5 בצלים גדולים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה גרוסה
- 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מחוקה קינמון
- 1 כפית גדושה מלח
- 1/2 צנצנת של עגבניות מרוסקות (350 גרם) או תחליף דומה
- 1/2 צנצנת של מעדן עגבניות מיובשות (95 גרם)
- 3 כוסות מים
- 1 חבילת כוסברה קצוצה
אופן ההכנה לתבשיל שעועית לבנה ברוטב אדום:
- יום קודם משרים את השעועית במים (לפחות 24 שעות... אפשר יותר בתוך המקרר)
- קולפים וחותכים את הבצלים לרצועות ומטגנים אותם בסיר גדול יחד עם השמן והתבלינים מלבד הכוסברה עד הזהבה
- מוסיפים לבצל את העגבניות המרוסקות ואת מעדן העגבניות ומבשלים אותם יחד כ10 דקות
- מוסיפים לבצל את השעועית המסוננת ואת המים ומרתיחים את התבשיל
- מנמיכים את חום הבישול לבינוני ומבשלים את השעועית עד לריכוך
- חשוב לערבב מידי פעם כדי למנוע את חריכת תחתית הסיר
- מוסיפים את הכוסברה ומבשלים מספר דקות נוספות
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות