סכום העתק שחולט לנאשמים בעבירות מס ותחבולה
קנס בגובה 300,000 ש"ח וחילוט של רכוש בגובה 15 מיליון ש"ח, זה העונש שגזר בית המשפט על בר ולב מיטלמן, שהודו והורשעו במסגרת הסדר טיעון בעבירות מס ועבירות תחבולה. השניים פתחו חשבונות בנק רבים, אשר שימשו להמרת מטבעות וירטואליים תוך ניצול טעותם של פקידי הבנקים
- צביקה סגל
- כ"ה חשון התשפ"ב
בית המשפט השלום ת"א גזר על בר מיטלמן, לב מיטלמן ועל ב.מ.ל שירותים בע"מ שבבעלותו של לב קנס בגובה 300,000 ₪ ואישר חילוט של רכוש בגובה 15 מיליון ₪. בנוסף, גזר בית המשפט על בר ולב מיטלמן גם עונש מאסר על תנאי. הנאשמים הודו והורשעו (במסגרת הסדר טיעון) בעבירות מס ועבירות תחבולה. זאת לאחר שבין היתר פתחו חשבונות בנק רבים, אשר שימשו להמרת מטבעות וירטואליים תוך ניצול טעותם של פקידי הבנקים.
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד עמית לוין וסתיו גרוסמן, ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, לב מיטלמן והחברה שבבעלותו, עסקו במסחר במטבעות וירטואליים לצורך ניהול העסק ולנוכח חששו של לב כי הבנקים לא יאפשרו פתיחת חשבונות בנק לעוסק במטבעות וירטואליים, פתח לב חשבונות בנק על שמו ללא שהוא מצהיר על אופי הפעילות של החברה.
לאחר שהתברר לבנקים על עיסוקו במטבעות וירטואליים, סגרו הבנקים את חשבונות הבנק שברשותו, אז פתח לב יחד עם קרובות משפחתו חשבונות בנקים רבים על שמן, זאת כאשר בר מייעץ ללב ולחברה שבבעלותו כיצד לפעול בתחבולות מול פקידי הבנק. לאור האמור קיבלו הנאשמים אפשרות לפתוח חשבונות בנק שונים בתחבולה והכל תוך ניצול טעותם של פקידי הבנק ביחס לזהות הנהנה בחשבונות, וביחס לאופי הפעילות שביצעו בחשבונות הבנק. בנוסף, יוחסו לב ולבר ששימש כמנהל החשבונות של לב, עבירות של עריכת דו"ח לא נכון, תוך השמטת הכנסה ומסירת ידיעות לא נכונות המשפיעות על חיובה של החברה במס.
במהלך החקירה נתפס רכוש רב ובעיקר – מטבעות וירטואליים מסוג ביטקוין, אתריום וריפל, יתרות זכות בחשבונות בנק בהיקף של מעל ל-5,000,000 ₪ וכלי רכב. במקביל לחקירה הפלילית הוטל עיקול על הרכוש התפוס על ידי היחידה הארצית לשומה ברשות המיסים ביחד עם פרקליטות מחוז ת"א (אזרחי).
כתב-האישום הוגש במסגרת הסדר טיעון אליו הגיעו הצדדים במסגרת הליכי שימוע שהתקיימו בפרקליטות, במסגרתו הודו הנאשמים במיוחס להם, הסדירו את חובות המס שלהם לרשות המסים, והוסכם על הצדדים כי יגזרו עליהם מאסר על תנאי, קנס כספי (100,000 ₪ לנאשם) וחילוט בסכומים גבוהים, המסתכמים לסכום העולה על 15,000,000 ₪. כב' השופט ירון גת מבית משפט השלום בתל אביב אימץ את הסדר הטיעון בין הצדדים, וגזר את דינם של הנאשמים.
במחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הדגישו את תקדימיותו של התיק, שבו הוגש לראשונה כתב אישום נגד נאשמים שפעלו כנותני שירות פיננסי בנכסים וירטואליים. כן ציינו כי הליכי האכיפה בתיק זה כללו שילוב זרועות בין יחידות החקירה – יחידת הסייבר בלהב 433 שבמשטרת ישראל ויחידת יהלום ברשות המסים, פרקליטות מחוז תל-אביב (אזרחי) ומחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה יחד עם היחידה הארצית לשומה ברשות המיסים ויחידת החילוט הפועלת תחת האפוטרופוס הכללי שבמשרד המשפטים.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות