בקלי קלות
מתכון לעוגת שוקו קקאו בחושה
עוגה בחושה וקלילה שתוכלו להכין בקלי קלות משולבת בשמנת מתוקה וליקר שוקולד עם אגוזי מלך גרוסים המפוזרים מלמעלה וסירופ מתוק, יוצרים יחד קינוח חלבי משובח ומלא עניין
- שולמית שחר
- ט"ז חשון התשפ"ב
- 1 תגובות
עוגת שוקו קקאו בחושה צילום: שולמית שחר
מתכון לעוגת שוקו קקאו בחושה / שחר שולמית
המצרכים לעוגת שוקו קקאו בחושה:
מידות אוניברסליות
לעוגה:
- 6 ביצים גודל לארג'
- 2 כוסות סוכר
- 2 סוכר וניל
- 1 כוס שמן
- 2 שמנת מתוקה
- 1/2 כוס מים חמים
- 1/2 כוס ליקר שוקולד
- 1 כוס קקאו
- 1 כוס שוקולית
- 1/2 כוס אבקת שקדים
- 2.5 כוסות קמח תופח
לפיזור מעל העוגות:
- 100 גרם אגוזי מלך גרוסים
לזילוף מעל העוגות: (אופציוני)
- 1/2 כוס מים
- 3 כפות סוכר
אופן ההכנה לעוגת שוקו קקאו בחושה:
- 2 תבניות אובליות גודל 32 על 14 סנטימטר משומנות ומקומחות / 3 תבניות אינגליש קייק גדולות משומנות ומקומחות.
- מחממים תנור על 160 מעלות
- שמים בקערת המיקסר את הביצים ועם וו הקצפה מקציפים אותן כ 3 דקות
- מוסיפים את הסוכר וסוכר הוניל ומקציפים עוד 3 דקות
- מנמיכים את פעולת המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את השמן...את השמנת המתוקה...את המים והליקר, את הקקאו, את השוקולית, את אבקת השקדים ולבסוף את הקמח
- יוצקים את המסה לתבניות ואופים את העוגות כרבע שעה ואז מפזרים מעליהן את אגוזי המלך הגרוסים וממשיכים לאפות עוד כ45 דקות או עד שהעוגות מתייצבות (רצוי לבדוק עם קיסם)
- מיד כשמוציאים את העוגות מהתנור מזלפים עליהן את מי הסוכר מלמעלה לאחר שערבבנו היטב את המים והסוכר (אופציונלי... ולא חייב למרוח את כל הכמות)
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות