י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
חוטפים אנרגיה

מתכון לחטיפי אנרגיה על בסיס שומשומי

חטיפי אנרגיה בהגשה קצת שונה, שילוב של בסיס שומשומיות כשעליהן נחה שכבת חטיף אנרגיה משובח, יוצרות קינוח טעים במיוחד, יוקרתי ומלא עניין

מתכון לחטיפי אנרגיה על בסיס שומשומי
חטיפי אנרגיה על בסיס שומשומי צילום: שולמית שחר

מתכון לחטיפי אנרגיה על בסיס שומשומי / שחר שולמית

המצרכים לחטיפי אנרגיה על בסיס שומשומי: (32 יחידות - תלוי בגודל התבניות)

מידות אוניברסליות

לשומשומיות:

  • 200 גרם שומשום
  • 70 גרם חלבון ביצה (מ2 ביצים גודל לארג')
  • 100 גרם סוכר
  • 50 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
  • 60 גרם קמח
  • מעט תמצית וניל

לחטיף האנרגיה:

  • 1.5 כוסות שיבולת שועל דקה
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורר גס
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 1/3 כוס סילאן
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 1/4 כוס שומשום
  • 1 כפית קינמון

אופן ההכנה לחטיפי אנרגיה על בסיס שומשומי:

הכנת השומשומיות:

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות
  2. שמים בקערה את החלבונים יחד עם הסוכר ומערבבים היטב במטרפה ידנית
  3. מוסיפים את החמאה המומסת ואת הקמח בהדרגה וכשהתערובת אחידה מוסיפים לה את השומשום ומערבבים עם כף עד לאיחוד
  4. משמנים את תבניות הסיליקון הייעודיות וממלאים בכל שקע כמות של כף ומפלסים את המסה
  5. אופים בין 20 ל25 דקות ומצננים לפני חילוץ

הכנת חטיף האנרגיה:

  1. שמים את כל המצרכים בקערה ומערבבים עם היד היטב (זה מצריך מספר דקות)
  2. מנסים לקחת גוש מהעיסה ולהצמיד אותו לכדור...אם זה מתחבר המסה מוכנה לעבודה...אם לא ממשיכים לאחד את המסה עוד קצת
  3. (אם מכינים כדורים...שוקלים 20 גרם לכל יחידה ומצמידים בכף היד לאט לאט את המסה שנראית פירורית אבל היא מתחברת יפה לכדור, מניחים במקרר ומבקרים בו לעיתים קרובות)
  4. אם מניחים את המסה בתבניות סיליקון, דוחסים לאט לאט את המסה שתמלא היטב את כל השקעים בסיליקון ומקפיאים לפני חילוץ
  5. הערה: אם המסה לא ממש מתגבשת...מוסיפים מעט חמאת בוטנים אבל עם סבלנות זה מצליח
  6. מצמידים את 2 החלקים בגנאש שוקולד (אותה כמות של שוקולד מריר ושמנת מתוקה שמומסים ומעורבבים היטב) מקשטים לפי הטעם
  7. ניתן להכין בנפרד כל אחד מהשכבות ולהינות פעמיים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון קינוח חטיף אנרגיה שומשום

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}