טעם מיוחד ומשובח
מתכון למאפה פילו במילוי גבינות ועגבניות מיובשות
מתכון מעולה וקל להכנה של מאפה פילו במילוי של תערובת גבינות בשילוב עגבניות מיובשות טחונות, המעניקים טעם מיוחד ומשובח למאפה המתאים במיוחד לסעודה שלישית חלבית
- נועם זיגדון
- ב' חשון התשפ"ב
מאפה פילו במילוי גבינות ועגבניות מיובשות צילום: נועם זיגדון
מתכון למאפה פילו במילוי גבינות ועגבניות מיובשות
המצרכים למאפה פילו במילוי גבינות ועגבניות מיובשות:
- 1 חבילה דפי פילו
- תרסיס שמן - לשימון התבנית והדפים
לתערובת הגבינות:
- 500 גרם גבינת ריקוטה
- 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 1-2 כפות עגבניות מיובשות טחונות (מגיע בצנצנת ונראה כמו רסק עגבניות ומלמעלה צף מעט שמן)
- פלפל שחור
- 1 ביצה L
אופן ההכנה למאפה פילו במילוי גבינות ועגבניות מיובשות:
- מורחים בשמן תבנית בנונית ומרפדים אותה ב- 4 יריעות של פילו.
- בין כל עלה פילו מרססים מעט שמן
הכנת תערובת הגבינות:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי המילוי ומערבבים היטב עד לאיחוד.
הרכבת המאפה:
- שופכים את כל תערובת הגבינות ומשטחים על גבי הפילו.
- מסדרים מעל תערובת הגבינה עוד 4 יריעות פילו נוספות שגם אותם מרססים בשמן בין הדפים
- שכבה אחרונה מורחים בשמן של העגבניות המיובשות
- מפזרים מעט קצח (לא חובה)
- אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180°
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות