ארוחה משביעה
מתכון ללחם שום עם גבינה צהובה ואריסה
אוהבים לגוון בארוחות הערב? קבלו מתכון מעולה ללחם שום בשילוב גבינה צהובה ואריסה המעניקות טעם מיוחד לארוחה משביעה ומלאת עניין
- שולמית שחר
- כ"ב תשרי התשפ"ב
לחם שום עם גבינה צהובה ואריסה צילום: שולמית שחר
מתכון ללחם שום עם גבינה צהובה ואריסה / מאת: שחר שולמית
המצרכים ללחם שום עם גבינה צהובה ואריסה:
מידות אוניברסליות
לבצק:
- 1 גביע (250 גרם) קוטג'
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט או לבן
- 2.5 כוסות (350 גרם) קמח
- 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
למלית:
- 100 גרם חמאה מומסת
- אריסה ביתית או קנויה
- גבינה צהובה מגורדת (או תערובת של סוגי גבינות לפי טעמכם)
- שום גבישי
- מלח לפי טעמכם
- פלפל שחור גרוס לפי טעמכם
אופן ההכנה ללחם שום עם גבינה צהובה ואריסה:
- מחממים תנור ל – 170 מעלות
- מכינים 2 תבניות טפלון מלבניות משומנות בגודל 31 על 21 סנטימטר או 2 תבניות מלבניות בגודל דומה עם נייר אפיה
הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד את כל המצרכים עד להיווצרות בצק (אפשר לישה ידנית)
- מחלקים את הבצק ל6 חלקים משטחים חלק אחד של הבצק על גבי התבנית המשומנת עד שיהיה בגודל של התבנית
- מורחים חמאה ומעל אריסה ומפזרים גבינה צהובה בנדיבות זורים מעל מעט מלח פלפל ושום גבישי ומניחים מעל שכבת בצק נוספת בגודל קצת יותר גדול מהתבנית שמכינים על גבי נייר אפיה נוסף ומניחים אותה על גבי המילוי
- מפזרים שוב מילוי וסוגרים עם עלה נוסף (בכל תבנית יש 3 שכבות של בצק ופעמיים מילוי)
- מורחים מעל הבצק ביצה ומפזרים שומשום ואופים בחום בינוני עד הזהבה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות