טעם משובח
מתכון ללחם זיתים ושבבי בצל
מתכון מיוחד ללחם מוצלח, טעים, מקורי ומעניין, שילוב של טבעות זיתים עם שבבי בצל הנאפים יחד עם בצק לחם ומעניקים טעם משובח ושונה
- שולמית שחר
- כ' תשרי התשפ"ב
לחם זיתים ושבבי בצל צילום: שולמית שחר
מתכון ללחם זיתים ושבבי בצל / מאת: שחר שולמית
המצרכים ללחם זיתים ושבבי בצל:
מידות אוניבסליות
- 3 כוסות מים פושרים
- 1.5 כפות שמרים יבשים
- 1.5 כפות מלח
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 שבבי בצל יבש
- 2 כוסות זיתים מגולענים ופרוסים
- 6.5 כוסות קמח
אופן ההכנה ללחם זיתים ושבבי בצל:
- בקערה גדולה שמים מים ושמרים ומערבבים
- מוסיפים את המלח והשמן עם שבבי הבצל והזיתים ומערבבים
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לאיחוד
- מכסים את הקערה בשקית נילון בצורה לא הרמטית כדי לתת לגזים להשתחרר ומתפיחים שעתיים בחוץ, מעבירים את הקערה למקרר למשך הלילה
- למחרת מקמחים את העיסה ומחלקים אותה בידיים מקומחות ל2 חלקים (בלי ללוש אותה פעם נוספת...הבצק רך) מכינים צורה של 2 לחמים מאורכים ומניחים אותם בתבנית על גבי נייר אפיה חורצים כמה חריצים ומתפיחים עוד שעה
- אופים את הלחם עד להשחמה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות, כאשר יש בתחתית התנור תבנית עם מים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות