מנה עיקרית בסיר אחד
מתכון לקציצות בקר עם פרוסות תפוחי אדמה ברוטב עגבניות
מנה עיקרית בסיר אחד: פרוסות תפוחי אדמה וקציצות בקר ברוטב עגבניות המתבשלים יחד ומעניקים מנה יוקרתית ומלאת עניין
- נועם זיגדון
- י"ח תשרי התשפ"ב
- 1 תגובות
קציצות בשר ותפוחי אדמה צילום: נועם זיגדון
מתכון לקציצות בקר עם פרוסות תפוחי אדמה ברוטב עגבניות
המצרכים לקציצות בקר עם פרוסות תפוחי אדמה ברוטב עגבניות:
לתערובת הבשר:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 בצלים קצוצים דק
- 5 שיני שום
- 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות פירורי לחם
- פפריקה חריפה
- פפריקה מתוקה
- תבלין למפרום
- מלח
- כורכום
- ביצה
- לבלילה:
- 2 ביצים
- מעט מים
- 1/2 כף רסק
- 1 כפית פפריקה מתוקה
לציפוי:
- קמח
- שמן לטיגון
לרוטב:
- 1 בצל פרוס
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- תבלין למפרום
- מלח
- אבקת מרק עוף
- פפריקה חריפה ומתוקה
- 6 שיני שום
- מים
- כוסברה קצוצה
- 3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק.
אופן ההכנה לקציצות בקר עם פרוסות תפוחי אדמה ברוטב עגבניות:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי תערובת הבשר ומערבבים היטב לאיחוד.
- יוצרים קציצות עגולות או מאורכות ומניחים בצד
הכנת הבלילה וציפוי הקציצות:
- בקערה מכניסים את הביצים עם מעט מים, חצי כף רסק וכפית פפריקה מתוקה ומערבבים היטב
- בקערה נוספת מכניסים את הקמח.
- טובלים כל קציצה בקמח ולאחר מכן בבלילת הביצים
- מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את פרוסות הבצל עד להשחמה
- מוסיפים כף גדושה רסק, תבלין למפרום, מלח, אבקת מרק עוף, פפריקה חריפה ומתוקה ן 6 שיני שום ומערבבים היטב
- מניחים בצורה עגולה סביב הסיר את הקציצות ובמרכז הסיר מניחים את פרוסות תפוחי האדמה
- מכסים הכל במים ומפזרים כוסברה קצוצה מלמעלה
- מבשלים על אש גבוהה עם סיר מכוסה במשך כעשר דקות מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש מבשלים במשך חצי שעה נוספת עד לצמצום הנוזלים
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות