קלה להכנה
מתכון לעוגת שוקולד חלבית וחגיגית בציפוי גנאש מיוחד
עוגת שוקולד חלבית וחגיגית קלה להכנה ומהירה, מתאימה לשבת בבוקר לאחר הקידוש, מצופה בגנאש שוקולד טעים במיוחד בשילוב ליקר המעשיר את הטעם
עוגת שוקולד חלבית וחגיגית בציפוי גנאש מיוחד צילום: אירית אביבי
מתכון לעוגת שוקולד חלבית וחגיגית בציפוי גנאש מיוחד / מאת: אירית אביבי
המצרכים לעוגת שוקולד חלבית וחגיגית בציפוי גנאש מיוחד:
לעוגה:
- 4 ביצים גודל L
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס שמן
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כפית ליקר שוקולד
- 3/4 כוס קקאו מנופה
- 2 כוסות קמח תופח מנופה
- 1 כף שוקולית
- 1 כף גדושה קורנפלור מנופה
- 1/2 כוס מים רותחים
לגנאש השוקולד:
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה
- 150 גרם שוקולד חלב
- 1 כפית ליקר שוקולד
אופן ההכנה לעוגת שוקולד חלבית וחגיגית בציפוי גנאש מיוחד:
- בקערה מכניסים את הביצים, הסוכר והסוכר וניל ומקציפים היטב עד לקבלת קצף תפוח
- מוסיפים בהדרגה ובזרם דק את השמן והשמנת המתוקה וממשיכים להקציף
- מוסיפים גם תמצית וניל, קורט מלח, ליקר שוקולד ומערבבים באיטיות
- מוסיפים את קורנפלור ומערבלים מעט, מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה איטית גם את הקמח, הקקאו והשוקולית ומערבלים עד לאיחוד
- מוסיפים מים רותחים ומערבלים שוב לאיחוד
- מעבירים למאפינס אישיים או תבניות אנגליש קייק משומנות ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך כ25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
הכנת גנאש השוקולד:
- מרתיחים על האש את השמנת המתוקה ומנמיכים את האש, מוסיפים את השוקולד חלב מערבבים ומוסיפים את הליקר, מביאים להמסה מלאה ומכבים את האש
- שופכים את גנאש השוקולד על העוגה, מפזרים סוכריות או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות