מהמטבח הכורדי
מתכון לשיפטה – קציצות בשר עם בורגול ובצל במרק עסיסי
קציצות בשר בשילוב בורגול, בצל ומגוון תבלינים, מתבשלות במרק ירקות עסיסי, קציצות המגיעות מהמטבח הכורדי ונקראות גם שיפטה, מתאימות כמנה עיקרית מוצלחת וטעימה
- נועם זיגדון
- י"ד תשרי התשפ"ב
שיפטה – קציצות בשר עם בורגול ובצל במרק עסיסי צילום: נועם זיגדון
מתכון לשיפטה – קציצות בשר עם בורגול ובצל במרק עסיסי
המצרכים לשיפטה – קציצות בשר עם בורגול ובצל במרק עסיסי:
כוס מדידה חד פעמית חמה
לקציצות:
- 800 גרם בשר טחון
- 2 כוסות בורגול דק מבורר שטוף וסחוט (לא מושרה)
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק וסחוטים
- 1 כף תבלין בהרט
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- מלח
למרק:
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 קופסת חומוס גרגירים
- 4 כפות שמן
- 8 כוסות מים
- 4 גבעולי כרפס כולל העלים (אפשר גם כוסברה קצוצה)
- 1 כפית כורכום
- פלפל שחור
- 1 כף אבקת מרק עוף
- מלח
אופן ההכנה לשיפטה – קציצות בשר עם בורגול ובצל במרק עסיסי:
הכנת הקציצות:
- במעבד מזון מכניסים את כל המצרכים וטוחנים היטב לעיסה איחדה.
הכנת המרק:
- מחממים סיר עם השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
- מוסיפים את הכורכום ומערבבים מעט
- מוסיפים את החומוס, המים והירק ומתבלים, מערבבים ומבשלים במשך 15 דקות עד לרתיחה.
- מכדררים כדורים מתערובת הבשר ומוסיפים למרק, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על אש נמוכה במשך כ 30 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות