י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024
חגיגית ומלאת טעמים

מתכון לעוגת גבינה אפויה בשילוב דובדבנים

עוגת גבינה נפלאה ומלאת עניין, בשילוב של דובדבנים קפואים המעניקים טעם משובח יותר לעוגה חגיגית ומלאת טעמים

מתכון לעוגת גבינה אפויה בשילוב דובדבנים
עוגת גבינה אפויה עם דובדבנים צילום: אירית אביבי

מתכון לעוגת גבינה אפויה בשילוב דובדבנים / מאת: אירית אביבי

המצרכים לעוגת גבינה אפויה בשילוב דובדבנים:

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1.50כוסות סוכר לבן + 1 שקית סוכר וניל
  • 4 ביצים גודל L
  • קורט מלח
  • 1 כפית רום
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 500 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
  • 1 שמנת חמוצה של 27 אחוז
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1/2 כוס אבקת שקדים
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • דובדבנים קפואים או כול פרי קפוא אחר לבחירה

אופן הכנה לעוגת גבינה אפויה בשילוב דובדבנים:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה והסוכר ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד
  2. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה עד שכול אחת נטמעת לגמרי
  3. מוסיפים קורט מלח, רום, חלב ושמנת מתוקה ומערבלים לאיחוד
  4. מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה ומערבלים שוב לאיחוד
  5. מוסיפים בהדרגה את הקורנפלור ואבקת סודה לשתייה תוך כדי ערבול ומוסיפים גם את השקדים והקמח, מערבלים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  6. מוסיפים את הדובדבנים הקפואים ומערבבים קלות בעזרת כף
  7. יש להכניס רק דובדבנים קפואים.
  8. שופכים את הבלילה ל 2 תבניות אינגליש משומנות או תבנית אחת גדולה.
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להשחמה יפה או עד שקיסם יוצא יבש

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון עוגת גבינה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}