מתכון לעוגת גי'לי בטעמים עם קרם על בסיס עוגתי
עוגת גבינה מצוינת לפתיחת הצום, בסיס עוגה עם שכבת קרם חלב מעולה כשמעליו נחים פירות קפואים וג'לי שקוף המעניק את טעמו המשובח לעוגה חלבית קלילה וטעימה
עוגת ג'לי צילום: אירית אביבי
מתכון לעוגת גי׳לי בטעמים עם קרם על בסיס עוגתי / מאת: אירית אביבי
המצרכים לעוגת גי׳לי בטעמים עם קרם על בסיס עוגתי:
לבסיס:
- 1 ביצה L
- 1 כף סוכר
- 1/2 שקית סוכר וניל
- קורט מלח
- 1 כף גדושה קמח תופח
- 1 כף שמן
- 1/2 כף מיץ לימון
לקרם:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות אינסטנט פודינג
- 1/4 כוס חלב
לציפוי:
- אבקה להכנת ג'לי פטל (או כל מה שאוהבים)
- פירות קפואים לפי טעמכם (פטל, פירות יער וכו')
- 300 מייל מים רותחים
אופן הכנה לעוגת גי׳לי בטעמים עם קרם על בסיס עוגתי:
- עוטפים רינג בנייר אפיה ובכסף ומשמנים מעט
- מקערה מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר והמלח, מוסיפים את השמן והלימון וממשיכים להקציף
- מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לרינג ומשטחים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 10 דקות עד להזהבה.
- מצננים ומכינים את הקרם
- בקערה מכניסים את מרכיבי הקרם ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה
- מורחים את הקצפת מעל שכבת הבסיס ומשטחים היטב. מכניסים להקפאה עד להתייצבות מלאה
- בקנקן או קערה מכניסים את אבקת הג'לי יחד עם 300 מייל מים רותחים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה.
- מפזרים על העוגה הקפואה את הפירות הקפואים ומעליהם שופכים את הג'לי המוכן.
- מכניסים להקפאה למשך הלילה ולאח"מ מעבירים לקירור.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות