מהמטבח הטריפוליטאי
מתכון למעקודה בשרית - פשטידת ביצים עם תפוחי אדמה ועוף
פשטידה מיוחדת המתאימה במיוחד לסעודה מפסקת לפני יום כיפור, שילוב של ביצים עם עוף ותפוחי אדמה שהתבשלו ברוטב של מרק הקוסקוס ומעניקים טעם נפלא לפשטידה מלאת עניין
- נועם זיגדון
- ח' תשרי התשפ"ב
מעקודה בשרית - פשטידת ביצים עם תפוחי אדמה ועוף צילום: נועם זיגדון
מתכון למעקודה בשרית - פשטידת ביצים עם תפוחי אדמה ועוף
המצרכים למעקודה בשרית - פשטידת ביצים עם תפוחי אדמה ועוף:
- 10 ביצים L
- 1 אבקת אפיה
- ½ כף אבקת מרק
- מעט פלפל שחור
- מעט מלח
- 1 תפוח אדמה גדול (שהתבשל בתוך הטבאחה)
- 3 שוקיים עוף (שהתבשלו בתוך הטבאחה)
- מיץ מחצי לימון
- 1 כוס רוטב של טבאחה מוכנה (מרק קוסקוס עם עוף)
אופן ההכנה למעקודה בשרית - פשטידת ביצים עם תפוחי אדמה ועוף:
- טורפים את הביצים עם האבקות האפייה, אבקת המרק עוף, המלח והפלפל השחור
- מוציאים מהטבאחה (הרוטב של הקוסקוס) את העוף ותפוחי האדמה.
- מפוררים את העוף וחותכים גס את תפוחי האדמה
- מוסיפים כוס של רוטב מתבשיל הטבאחה לעוף המפורר ותפוחי האדמה ומוסיפים גם את תערובת הביצים, מערבבים היטב עד לאיחוד
- מחממים סיר בקוטר 20 (רצוי טאפלון) עם מעט שמן של הטבאחה
- ושופכים לתוכו את תערובת הביצים עם תפוחי האדמה והעוף. מבשלים כ-2 דקות על אש גבוהה
- מכסים את הסיר ומעבירים ללהבה בנונית - אש נמוכה, מבשלים כ-20 דקות נוספות
- מחממים תנור על 180° ומכניסים את הסיר עם הפשטידה לאפייה עד להזהבה
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות