י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
מהמטבח המרוקאי

מתכון לאינטריה – תבשיל אטריות מוצלח

תבשיל אטריות המגיע מהמטבח המרוקאי, תוספת טעימה המוגשת לצד בשר, עוף או שניצל ומעניקה ארוחה מוצלחת ומלאת טעמים, יש הנוהגים לאוכלה בערב יום הכיפורים

מתכון לאינטריה – תבשיל אטריות מוצלח
אינטריה – תבשיל אטריות מוצלח צילום: נועם זיגדון

מתכון לאינטריה – תבשיל אטריות מוצלח

המצרכים לאינטריה – תבשיל אטריות מוצלח:

  • 1 חבילת אטריות דקיקות 400 גרם
  • 1 בצל בינוני קצוץ - אופציונלי
  • 3 כפות שמן
  • ½ כף שטוחה מלח
  • ½ כפית כורכום
  • פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת מרק
  • ½ -3 כוסות מים

אופן ההכנה לאינטריה – תבשיל אטריות מוצלח:

  1. מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב תמידי עד לקבלת גוון שחום
  3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים כ-2 דקות
  4. מוסיפים את המים ואבקת המרק, מערבבים ומביאים לרתיחה
  5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה - להבה בנונית במשל 5 דקות
  6. מכבים את האש ומשאירים 10 דקות עם סיר מכוסה
  7. לאחר 10 דקות מערבבים בזהירות עם מזלג, מכסים את הסיר ומערבבים שוב אחרי 5-10 דקות נוספות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון אטריות תבשילים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}