י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
מהמטבח המרוקאי

מתכון למרק חרירה

לאוהדי המרקים, המתכון הזה במיוחד בשבילכם, מתכון למרק חרירה מהמטבח המרוקאי, נהוג לאוכלו לאחר צום או בערב יום הכיפורים, שילוב של המון ירק עם גרגירי חומוס, עגבניות, בצל עדשים ואטריות, יחד עם מגוון תבלינים יוצרים מנה עסיסית ומלאת עניין

מתכון למרק חרירה
מרק חרירה צילום: נועם זיגדון

מתכון למרק חרירה

המצרכים למרק חרירה:

  • 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2-3 ליטר מים
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 4 עלי כרפס קצוצים
  • 2 כוסות חומוס
  • 1 כוס עדשים חומות
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • פלפל שחור
  • 1 כף מרק עוף
  • ½ כף שטוחה מלח
  • חופן אטריות למרק דקות
  • 4 כפות שמן
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה למרק חרירה:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון זהוב
  2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים במשך כ- 5 דקות נוספות
  3. מוסיפים את המים, התבלינים ויתר המצרכים מלבד האטריות והלימון, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים במשך כ-45 דקות עד לריכוך
  4. מוסיפים מיץ מחצי לימון ואת האטריות ומבשלים עוד 5 דקות.
  5. מצננים מעט לפני ההגשה
  6. לפני ההגשה מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים עם רבע לימון
  7. ניתן להוסיף בטטה, תפוח אדמה, שעועית לבנה וכו'

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון מרק חרירה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}