פשוט וקל להכנה
מתכון לרבע טלה / כבש בשום דבש ועשבי תיבול
לכל אוהדי המתכונים היוקרתיים לא תמיד חייבים לעבוד קשה, קבלו מתכון מעולה וקל להכנה לבשר טלה או כבש עם עשבי תיבול בשום ודבש בקלי קלות וללא עבודה מרובה
- נועם זיגדון
- ג' תשרי התשפ"ב
רבע טלה כבש בשום דבש ועשבי תיבול צילום: נועם זיגדון
מתכון לרבע טלה / כבש בשום דבש ועשבי תיבול
המצרכים לרבע טלה / כבש בשום דבש ועשבי תיבול:
- טלה במשקל של 3 או ½-3 קילו
- 1 כוס יין אדום
- 1/2 כוס שמן זית
- 4 כפות דבש
- 3 כפות סילאן
- 1 כף זנגוויל טרי מגורד
- 5 שיני שום כתושות
- 6 שיני שום קלופות שלמות
- ראש שום שלם חצוי
- עלי מרווה / עלי טימין / רוזמרין
- תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
- בצלים קטנים שלמים
- בטטה חתוכה לרבעים
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- פלפל שחור גרוס
- מלח
אופן ההכנה לרבע טלה / כבש בשום דבש ועשבי תיבול:
- מניחים את הטלה בתבנית וחורצים חריצים עמוקים
- מכניסים בתוך החריצים את שיני השום השלמות ומפזרים את תפוחי האדמה, הבטטה, השום החצוי והבצלים מסביב.
- בקערה מערבבים את היין, השמן, הסילאן, הזנגוויל והדבש יחד עם התבלינים עד לקבלת רוטב אחיד.
- מורחים היטב את הטלה והירקות עם הרוטב ומכסים בנייר כסף
- מכניסים לתנור שחומם מראש על-250° למשך רבע שעה
- מורידים את החום ל-180° ואופים בתנור במשך 3-4 שעות
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות