יעשיר את שולחן החג
מתכון לסלט חצילים ברוטב עגבניות
סלט חצילים משגע וטעים ברמה שלא הכרתם, שילוב קוביות החציל יחד עם רוטב העגבניות מעניקים סלט יוקרתי ומלא טעם
- חני לוין
- כ"ח אלול התשפ"א
סלט חצילים ברוטב עגבניות צילום: נועם זיגדון
מתכון לסלט חצילים ברוטב עגבניות
המצרכים לסלט חצילים ברוטב עגבניות:
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות
- 1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
- 5 שיני שום פרוסים
- 1 פלפל חריף חתוך דק
- 1 כף רסק
- ½ כוס מים
- ½ כפית כמון
- ¼ כפית כורכום
- ½ כף פפריקה מתוקה
- ¼ כף מלח
- ¼ כוס שמן
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה לסלט חצילים ברוטב עגבניות:
- חותכים את החציל לקוביות, מפזרים עליהם מעט מלח, מניחים במסננת למשך רבע שעה וסוחטים היטב מנוזלים.
- מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה נאה, מוסיפים את החצילים ומבשלים עד לריכוך.
- מוסיפים את העגבנייה ומבשלים עוד כ -5 דקות, מוסיפים את הרסק והמים ומתבלים.
- מערבבים היטב ומביאים לרתיחה
- מעבירים ללהבה בנונית על אש נמוכה ומבשלים כ-½ שעה נוספת עד לצמצום הנוזלים
- לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות