י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024

מתכון לפחזניות במילוי קציפת יוגורט מולר

שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית' עם מתכון ייחודי לפחזניות במילוי קציפת יוגורט מולר

מתכון לפחזניות במילוי קציפת יוגורט מולר
פחזניות צילום: יח"צ

זמן עבודה:25 דקות

זמן הכנה:25  דקות

כמות מנות: כ-25-30 יחידות קטנות

מרכיבים לפחזניות:

50 גרם חמאה

חצי כוס מים

כפית סוכר גדושה

קורט מלח

3/4 כוס קמח לבן מנופה

2 ביצים בטמפרטורת החדר

מרכיבים לקציפת מולר:

מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל

כפית תמצית וניל

גביע מולר ביאנקו במתיקות מעודנת

אופן הכנת הקציפה:

  1. שמים את כל חומרי המילוי למעט היוגורט בקערה, ומקציפים לקבלת קרם יציב
  2. מקפלים בתנועות עדינות את היוגורט לקצפת ומעבירים לשקית זילוף

אופן הכנת הפחזניות :

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות צלזיוס
  2. מניחים בסיר חמאה, מים, סוכר ומלח ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה
  3. מכבים את האש, ומוסיפים את הקמח לסיר
  4. מערבבים במהירות עם כף עץ עד שהקמח הופך לבצק שנפרד מדפנות הסיר
  5. מעבירים את הבצק לקערה, ממתינים כחמש דקות ,מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במשך כדקה עד שמתקבל בצק חלק (בינתיים הבצק מעט מתקרר לפני שמוסיפים את הביצים)
  6. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים במהירות (כדי שלא תתבשל מהחום של הבצק) עד לקבלת מסה אחידה
  7. מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנתר משונן.
  8. מניחים נייר אפיה על תבנית גדולה ומזלפים פחזניות קטנות
  9. מכניסים לתנור ל 20-25 דקות, עד שהפחזניות מזהיבות ומניחים בצד להתקרר
  10. לאחר שהפחזניות התקררו, חותכים באמצע בעזרת סכין וממלאים בקציפה.

בתיאבון,

שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'

פחזניות מולר

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}