מתכון לפחזניות במילוי קציפת יוגורט מולר
שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית' עם מתכון ייחודי לפחזניות במילוי קציפת יוגורט מולר
- כתבה מקודמת
- כ"ח אלול התשפ"א
פחזניות צילום: יח"צ
זמן עבודה:25 דקות
זמן הכנה:25 דקות
כמות מנות: כ-25-30 יחידות קטנות
מרכיבים לפחזניות:
50 גרם חמאה
חצי כוס מים
כפית סוכר גדושה
קורט מלח
3/4 כוס קמח לבן מנופה
2 ביצים בטמפרטורת החדר
מרכיבים לקציפת מולר:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית וניל
גביע מולר ביאנקו במתיקות מעודנת
אופן הכנת הקציפה:
- שמים את כל חומרי המילוי למעט היוגורט בקערה, ומקציפים לקבלת קרם יציב
- מקפלים בתנועות עדינות את היוגורט לקצפת ומעבירים לשקית זילוף
אופן הכנת הפחזניות :
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות צלזיוס
- מניחים בסיר חמאה, מים, סוכר ומלח ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה
- מכבים את האש, ומוסיפים את הקמח לסיר
- מערבבים במהירות עם כף עץ עד שהקמח הופך לבצק שנפרד מדפנות הסיר
- מעבירים את הבצק לקערה, ממתינים כחמש דקות ,מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במשך כדקה עד שמתקבל בצק חלק (בינתיים הבצק מעט מתקרר לפני שמוסיפים את הביצים)
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים במהירות (כדי שלא תתבשל מהחום של הבצק) עד לקבלת מסה אחידה
- מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנתר משונן.
- מניחים נייר אפיה על תבנית גדולה ומזלפים פחזניות קטנות
- מכניסים לתנור ל 20-25 דקות, עד שהפחזניות מזהיבות ומניחים בצד להתקרר
- לאחר שהפחזניות התקררו, חותכים באמצע בעזרת סכין וממלאים בקציפה.
בתיאבון,
שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות