מתכון למפרום – פרוסות תפוחי אדמה במלית בשר
המאכל הטריפוליטאי האהוב, 'מפרו' פרוסות תפוחי אדמה ממולאות בתערובת בשר מושלמת מצופות בפירורי לחם ומטוגנו, מתבשלות לאחר הטיגון ברוטב עגבניות משגע שמשאיר טעם של עוד
- נועם זיגדון
- כ"ה אלול התשפ"א
מפרום - תפוחי אדמה במלית בשר צילום: נועם זיגדון
מתכון למפרום – פרוסות תפוחי אדמה במלית בשר
המצרכים למפרום – פרוסות תפוחי אדמה במלית בשר:
- תפוחי אדמה / חצילים / בטטה פרוסים לסנדוויצ'ים
למילוי בשר :
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 בצלים קצוצים דק
- 5 שיני שום
- 1 חבילה פטרוזליה קצוצה
- 3 כפות פירורי לחם
- פפריקה חריפה
- פפריקה מתוקה
- תבלין למפרום
- מלח
- כורכום
- ביצה
לטבילה לפני הטיגון:
- ביצים
- מעט מים
- מלח
- 1/2 כף רסק עגבניות
- פירורי לחם / קמח / קמח מצה
לרוטב:
- 1 בצל פרוס / תפוחי אדמה פרוסים.
- 1 כף גדושה רסק
- תבלין למפרום
- מלח
- אבקת מרק עוף
- פפריקה חריפה
- פפריקה מתוקה
- 6 שיני שום
- מים
- כוסברה קצוצה
אופן ההכנה למפרום – פרוסות תפוחי אדמה במלית בשר:
- בקערה מערבבים היטב את מרכיבי מלית הבשר עד לקבלת תערובת אחידה.
- ממלאים כל סנדוויץ' של תפוחי אדמה / חצילים / בטטה בתערובת הבשר
- בקערה מערבבים את הביצים עם מעט מים, מלח וחצי כף רסק
- טובלים כל סנדוויץ' של תפוח אדמה ממולא בתערובת הביצים ואחר כך טובלים בפירורי לחם/ קמח/ קמח מצה
- מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים בשמן עמוק משני צדדים עד להשחמה נאה.
- בסיר רחב מניחים פרוסות בצל / תפוחי אדמה מוסיפים כף גדושה רסק, תבלין למפרום, מלח , אבקת מרק עוף, פפריקה חריפה ומתוקה, 6 שיני שום ומערבבים.
- מניחים מעל את התפוחי האדמה הממולאים ומכסים במים
- מפזרים כוסברה קצוצה ומבשלים על אש גבוהה במשך כחצי שעה, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה נוספת עד לצמצום הנוזלים
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות