העיניים של השעועית
במיוחד לראש השנה: מתכון ללוביה עם רצועות בצל ברוטב סילאן
סלט, סימן לראש השנה או אולי כתוספת לאורז, עוף או בשר בסופו של מתכון בכל שילוב היא מנצחת וטעימה, שילוב של שעועית הלוביה יחד עם סילאן, תבלינים ובצל קצוץ יוצרים מנה עסיסית ומשובחת
- שולמית שחר
- כ"ב אלול התשפ"א
לוביה צילום: שולמית שחר
מתכון ללוביה עם רצועות בצל ברוטב סילאן / מאת: שולמית שחר
המצרכים ללוביה עם רצועות בצל ברוטב סילאן:
- 800 גרם לוביה
- 6 בצלים בינוניים
- כוס שמן (חד פעמית קרה סטנדרטית)
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 4 כפות סילאן
- 3 כפיות מלח (2 לבישול הלוביה ו1 לתיבול הבצל)
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה גרוסה
אופן ההכנה ללוביה עם רצועות בצל ברוטב סילאן:
- משרים את הלוביה במים יום קודם
- שוטפים, מבשלים אותה עם מים ומערבבים מידי פעם עד שהיא מתרככת (זה לוקח לפחות 1/2 שעה)
- לקראת סיום הבישול מוסיפים למים 2 כפיות מלח ומבשלים עוד מספר דקות
- מסננים מהנוזלים ושוטפים את הלוביה
- קולפים וקוצצים את הבצלים לרצועות ומטגנים אותו בשמן עד הזהבה
- מוסיפים לבצל את התיבול ומטגנים אותו עוד כרבע שעה
- מוסיפים לבצל המתובל את השעועית המבושלת ומערבבים אותם יחד לספיחת הטעמים ומבשלים אותם יחד עוד מספר דקות
- יוצאת כמות גדולה... מקפיאים חלק ומשתמשים בזה כתוספת לאורז או מנת בשר ועוף ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות