מאפה משודרג
מתכון לעוגת דבשוקולד מקמח כוסמין
עוגה מעניינת וטעימה במיוחד שילוב של עוגת דבש ועוגת שוקולד המשתלבות יחד עם קמח כוסמין ויוצרות מאפה משודרג של עוגה טעימה ובריאה
- נועם זיגדון
- כ"א אלול התשפ"א
- 1 תגובות
עוגת דבשוקולד מקמח כוסמין צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת דבשוקולד מקמח כוסמין
המצרכים לעוגת דבשוקולד מקמח כוסמין:
כוס מדידה חד פעמית חמה
לעוגה:
- 2+1/2 כוסות קמח כוסמין
- 4 ביצים L
- 3/4 כוס סוכר
- 3/4 כוס דבש
- 1 אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים רותחים
- 3 כפות קקאו
- 1 כפית נס קפה או קפה שחור
- 1 כפית תמצית וניל
לגנאש:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס שמנת צמחית
- 1 כף דבש
אופן ההכנה לעוגת דבשוקולד מקמח כוסמין:
הכנת העוגה:
- בקערה, מערבבים את המים, הקקאו, הנס קפה והוניל
- בקערה נפרדת מכניסים את הקמח, אבקת אפייה וסודה לשתיה ומערבבים היטב
- בקערה נוספת מקציפים הביצים לקצף אוורירי ומוסיפים בזילוף דק את השמן, הסוכר והדבש
- מקציפים עד לאיחוד ומוסיפים את תערובת הקמח, ממשיכים להקציף ושופכים בהדרגה את תערובת המים עם הקקאו.
- מקציפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים
- משמנים תבנית אפייה, שופכים לתוכה את הבלילה ומשטחים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על-170° ואופים במשך כ-50 דקות
הכנת הגנאש:
- ממיסים בסיר על אש נמוכה את השוקולד המריר עם השמנת הצמחית והדבש ומערבבים היטב עד להמסה מלאה.
- שופכים מעל העוגה ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות