מאפה הונגרי
מתכון לקיורטוש במילוי קצפת מושלמת
מאפה המגיע מהמטבח ההונגרי, גלילת בצק אפויה מצופה בסוכר במילוי של קצפת אוורירית ומתוקה, יוצרים יחד קינוח מרשים וטעים במיוחד
- חני לוין
- ט"ז אלול התשפ"א
קיורטוש במילוי קצפת צילום: מירב מלכה
מתכון לקיורטוש במילוי קצפת מושלמת
המצרכים לקיורטוש במילוי קצפת מושלמת:
לקיורטוש:
- 500 גר' קמח
- 1 כפית שמרים
- 2 ביצים
- 100 גר' חמאה מומסת
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס חלב פושר
- 3 כפות סוכר
למילוי:
- 500 גר' שמנת מתוקה
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כף מוס שמנת וניל
- 2 כפות פודינג וניל
אופן ההכנה לקיורטוש במילוי קצפת מושלמת:
- בקערה, מכניסים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב, מוסיפים את החלב, החמאה, תמצית הוניל והביצים, מתחילים ללוש ולקראת הסוף מוסיפים את המלח. לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
- מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה של שעה.
- לוקחים פחית או קופסת שימורים ועוטפים בנייר אפייה.
- לאחר שהבצק תפח מרדדים עלה גדול וחותכים לרצועות ארוכות.
- מלפפים כל רצועה סביב הפחית או קופסת השימורים, מברישים בשמן ומגלגלים בסוכר מעמידים על תבנית אפייה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות על מצב טורבו ואופים במשך 10 דקות עד להזהבה יפה.
הכנת המילוי:
- בקערה, מקציפים היטב את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ומוסיפים בהדרגה את יתר המצרכים, מקציפים היטב עד לקבלת קצף יציב.
- מעבירים לשקית זילוף וממלאים את הקיורטוש לאחר קירור מוחלט.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות