קל הכנה
מתכון לפאי תפוחים מעולה
אין כמו פאי תפוחים קר בימי הקיץ החמים, מתכון מעולה וקל להכנה לפאי מושלמת ומיוחדת מתאימה לכל יום כשמתחשק להתפנק על משהו טעים באמת
- נועם זיגדון
- י"ג אלול התשפ"א
פאי תפוחים צילום: נועם זיגדון
מתכון לפאי תפוחים מעולה
המצרכים לפאי תפוחים מעולה:
מתאים לתבנית 28 ס"מ
כוס מדידה חד פעמית חמה
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 150 גרם מחמאה או חמאה
- ⅓ כוס סוכר
- גרידת לימון
- 1 ביצה L
- 1 כפית אבקת אפיה
למילוי:
- 6 תפוחים בינוניים גרני סמיט
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף מים
- 25 גרם מחמאה
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית קינמון
- אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה לפאי תפוחים מעולה:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד
- מחלקים את הבצק ל-
- ¾ מכמות הבצק משטחים בתבנית משומנת ומחוררים עם מזלג
- ¼ מהכמות מכניסים לשקית
- מכניסים להקפאה את השקית עם הבצק וגם את התבנית עם הבצק ששיטחנו.
הכנת המילוי:
- מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות, מעל יוצקים את הלימון מערבבים מעט ומכניסים לסיר.
- מוסיפים את המים, המחמאה, הפודינג, הסוכר והקינמון ומבשלים על אש בינונית במשך כרבע שעה תוך כדי ערבוב תמידי.
- מוציאים מהאש ומצננים היטב.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ומפזרים את המלית באופן שווה, מהדקים היטב ומפזרים את האגוזים
- מגרדים את הבצק הנותר שהכנסנו לשקית, בפומפיה גסה מעל המלית, מפזרים סוכר חום דמררה ואופים בתנור שחומם מראש על-180° במשך כ-25 דקות
- מוצים מהתנור מצננים היטב ומכניסים למקרר עד להגשה.
- בהגשה מפזרים אבקת סוכר ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות