י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
ברוטב מתקתק

מתכון לטנזיה מרוקאית – מגוון פירות יבשים עם פיצוחים ברוטב מתקתק

לאוהדי התבשילים המתוקים, קבלו מתכון מעולה לטנזיה מרוקאית, שילוב נהדר של מגוון פירות יבשים ופיצוחים בתוספת שומשום המתבשלים יחד ברוטב מתקתק, מתאים להגשה לצד אורז לבן או קוסקוס

מתכון לטנזיה מרוקאית – מגוון פירות יבשים עם פיצוחים ברוטב מתקתק
טנזיה מרוקאית – מגוון פירות יבשים עם פיצוחים ברוטב מתקתק צילום: נועם זיגדון

מתכון לטנזיה מרוקאית – מגוון פירות יבשים עם פיצוחים ברוטב מתקתק

המצרכים לטנזיה מרוקאית – מגוון פירות יבשים עם פיצוחים ברוטב מתקתק:

  • 2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
  • פירות יבשים: שזיפים, משמשים, צימוקים וחמוציות.
  • אגוזי מלך, שקדים מולבנים, קשיו, בוטנים ושומשום
  • 2-3 כפות סילאן
  • 2 כפות סוכר
  • קינמון
  • כורכום 
  • שמן
  • מים

אופן ההכנה לטנזיה מרוקאית – מגוון פירות יבשים עם פיצוחים ברוטב מתקתק:

  1. משרים את הפירות היבשים במים חמים במשך 10 דקות, שוטפים היטב ומסננים
  2. מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
  3. מוסיפים 2 כוסות מים את הפירות היבשים והפיצוחים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  4. מתבלים בקינמון, מעט כורכום, מוסיפים את הסילאן והסוכר ומוסיפים מים עד לגובה הפירות.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד לצמצום הנוזלים
  6. מומלץ להגיש כתוספת לאורז לבן או לקוסקוס, הטנזיה מתאימה גם למילוי עוף.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון טנזיה תבשיל קדירה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}