מהמטבח העיראקי
מתכון לקרעיי בדהן - אורז אדום עם קישואים
תבשיל המגיע מהמטבח העיראקי הנקרא קרעיי בדהן, אורז המתבשל עם קישואים, דלעת לבנה ועדשים כתומות ברוטב עגבניות, יוצרים יחד מנה עסיסית וטעימה במיוחד לארוחת צהריים מושלמת
- נועם זיגדון
- י' אלול התשפ"א
- 1 תגובות
קרעיי בדהן - אורז אדום עם קישואים צילום: נועם זיגדון
מתכון לקרעיי בדהן - אורז אדום עם קישואים
המצרכים לקרעיי בדהן - אורז אדום עם קישואים:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 200 גרם מחמאה
- 2 קרעה בנונית (דלעת לבנה)
- מקולפת ומגורדת בפומפיה גסה
- 3 כוסות אורז ביסמטי
- ½ 1 כוסות עדשים כתומות
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 5 כוסות מים
- 1 כף מלח
אופן ההכנה לקרעיי בדהן - אורז אדום עם קישואים:
- בסיר על האש ממיסים את המחמאה, מוסיפים את הרסק ומשחימים 5 דקות
- מוסיפים את הקרעה ומטגנים כ-5 דקות נוספות
- מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה
- שוטפים את האורז והעדשים היטב ומוסיפים לסיר.
- מבשלים על אש גבוהה עד שהמים מגיעים לגובה האורז
- מעבירים ללהבה בנונית אש נמוכה ומכסים את הסיר, מאדים כ-20 דקות
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° למשך כעשר דקות נוספות.
- מוציאים מהתנור ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט: רוחמה זיגדון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות