י"ב חשון התשפ"ה
13.11.2024
מהמטבח העיראקי

מתכון לקרעיי בדהן - אורז אדום עם קישואים

תבשיל המגיע מהמטבח העיראקי הנקרא קרעיי בדהן, אורז המתבשל עם קישואים, דלעת לבנה ועדשים כתומות ברוטב עגבניות, יוצרים יחד מנה עסיסית וטעימה במיוחד לארוחת צהריים מושלמת

מתכון לקרעיי בדהן - אורז אדום עם קישואים
קרעיי בדהן - אורז אדום עם קישואים צילום: נועם זיגדון

מתכון לקרעיי בדהן - אורז אדום עם קישואים

המצרכים לקרעיי בדהן - אורז אדום עם קישואים:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 200 גרם מחמאה
  • 2 קרעה בנונית (דלעת לבנה)
  • מקולפת ומגורדת בפומפיה גסה
  • 3 כוסות אורז ביסמטי
  • ½ 1 כוסות עדשים כתומות
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 5 כוסות מים
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה לקרעיי בדהן - אורז אדום עם קישואים:

  1. בסיר על האש ממיסים את המחמאה, מוסיפים את הרסק ומשחימים 5 דקות
  2. מוסיפים את הקרעה ומטגנים כ-5 דקות נוספות
  3. מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה
  4. שוטפים את האורז והעדשים היטב ומוסיפים לסיר.
  5. מבשלים על אש גבוהה עד שהמים מגיעים לגובה האורז
  6. מעבירים ללהבה בנונית אש נמוכה ומכסים את הסיר, מאדים כ-20 דקות
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° למשך כעשר דקות נוספות.
  8. מוציאים מהתנור ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: רוחמה זיגדון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון אור אורז קישואים דלעת קרעיי בדהן

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}