מתכון לפטיפור בונבונים על בסיס פריך
פטיפור יוקרתי ומרשים, בונבונים בציפוי שוקולד על בסיס בצק פריך ובעיטור של פרחים טעימים ומיוחדים, יוצרים קינוח מושלם ומלא טעמים
- שולמית שחר
- ז' אלול התשפ"א
פטיפור בונבונים על בסיס פריך צילום: שולמית שחר
מתכון לפטיפור בונבונים על בסיס פריך / מאת: שחר שולמית
המצרכים לפטיפור בונבונים על בסיס פריך:
לכמות של 20 בומבונים (תלוי בגודל התבנית)
מידות אוניברסליות
לבסיס הפריך והפרחים לקישוט:
- 60 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם קוביות חמאה קרה ( או מחמאה לפרווה)
- 150 גרם קמח
- 35 גרם אבקת שקדים
- 1/4 כפית צבע מאכל אדום
- 30 גרם ביצה (חצי ביצה גודל לארג')
לבונבונים:
- 200 גרם ופלים
- 1/2 כוס חמאת בוטנים
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- 1/8 כוס פייטה(שברי וופל)
- 1/8 כוס בראס אגוזים
לציפוי הבונבונים:
- 200 גרם שוקולד
- 20 גרם חמאת קקאו
- 1/3 כוס קרמבל שהכנו מהשאריות של הבצק או בראס
אופן ההכנה לפטיפור בונבונים על בסיס פריך:
הכנת בסיס פריך ופרחים לקישוט:
- במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל המצרכים מלבד הביצה למראה פירורי מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לאיחוד המסה ולא יותר
- משטחים את הבצק בין 2 דפי גיטרה או ניירות אפיה לעובי של 4 מ"מ ומקפיאים שעה
- קורצים בבצק צורות (עיגולים או מרובעים) לבסיס הבון בון ומניחים אותם על גבי נייר אפיה או משטח סילפאן ומקפיאים שוב כשעה
- מחממים תנור ל170 מעלות ואופים אותם כרבע שעה
- (מהשארית של הבצק ממלאים את התבניות עבור הפרחים ומקפיאים כ1/2 שעה ואת המעט שנשאר מהבצק משטחים על גבי נייר אפיה ואופים אותם כ10 דקות... את השארית מפוררים במגרדת דקה ומשתמשים בזה לציפוי הרושר בכמות שמצוינת במתכון)
הכנת הבונבונים:
- במעבד מזון מפוררים את הופלים בפולסים עד למראה פירורי
- מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים בפולסים רק עד לאיחוד
- דוחסים את המסה לתבניות הייעודיות מרובעות או עגולות ומקפיאים לפני חילוץ
הכנת ציפוי הבונבונים:
- ממיסים במיקרו בפולסים את השוקולד יחד עם חמאת הקקאו ומערבבים בין לבין עד לאיחוד
- שופכים את השוקולד לכוס ומוסיפים את הקרמבל
- (טיפ...נניח את הכוס עם השוקולד בתוך כלי יותר גדול עם מיים רותחים כדי לשמור על שוקולד חם כל זמן הציפוי )
- נועצים בכל בון בון שיפוד עץ וטובלים אותו בשוקולד מחזיקים מספר שניות באויר ומניחים אותו על גבי הבסיס הפריך ומשחררים בעדינות את השיפוד מהבון בון ומקשטים מיד בפרח
- (אם השוקולד שעל גבי הבון בון התמצק נצמיד את הבון בון לבסיס הפריך ואת קישוט הפרח לבון בון בשוקולד שנשאר מהציפוי)
- מומלץ לאכול מיד עם ההוצאה מהמקפיא - הכי טעים
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות