לשבת וליום הולדת
מתכון לעוגת שוקולד ענקית
עוגת שוקולד מוצלחת שמתאימה במיוחד לשבתות או ימי הולדת, עוגה קלילה ואוורירית בציפוי גנאש שוקולד ובישקוטים
- נועם זיגדון
- ה' אלול התשפ"א
עוגת שוקולד ענקית צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת שוקולד ענקית
המצרכים לעוגת שוקולד ענקית:
מתאימה לימי הולדת בתבנית חד פעמית ענקית
- 4 כוסות קמח מנופה
- 3 כוסות סוכר
- 1 אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 4 כפות קקאו
- 3/4 כוס שמן
- 2 כוסות נס קפה / קפה פושר
- 4 ביצים
לגנאש:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם קצפת צמחית
אופן ההכנה לעוגת שוקולד ענקית:
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
- בקערה אחת מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר
- בקערה נוספת מוסיפים לחלמונים לפי הסדר אבקת אפיה, 2 וחצי כוסות סוכר, שמן, מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח והקקאו, מערבבים שוב לאיחוד.
- לאחת מכוסות הקפה שהכנו מוסיפים כפית סודה לשתיה ומערבבים היטב, שופכים אותה לתערובת החלמונים ומערבבים.
- גם את כוס הקפה השניה מוסיפים לתערובת החלמונים ומערבבים היטב
- מאחדים את תערובת החלמונים עם הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אחידה.
- שופכים את הבלילה לתבנית אפייה הרצויה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-45 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
לשכבת הגנאש:
- ממיסים את השוקולד עם הקצפת הצמחית עד להמסה מלאה ומורחים על העוגה.
- סביב העוגה מניחים בישקוטים, או גליליות או כל מה שאוהבים.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות