מתכון לקציצות דגים ברוטב עלי מנגולד ולימון
מגוונים את שולחן השבת עם קציצות רכות ואווריריות ברוטב לימוני עשיר • מאת שף רותם בן מויאל
- בחדרי בשיתוף רמי לוי
- ד' אלול התשפ"א
מצרכים:
600 גרם דג ים טחון – בס \ לברק
שמן זית
1 בצל מגורר וסחוט
1 פרוסת לחם עבה ללא הקרום מושרית במים וסחוטה
1 כוס כוסברה קצוצה
4 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כף פפריקה
כף קליפת לימון מגוררת
לרוטב:
1 חבילת מנגולד חתוכה קיצוץ עבה
מיץ טרי מלימון שלם
1/2 כוס שמן זית
2 כפות סילאן
1 כפית מלח
1 כפית צ'ילי גרוס יבש
1 כפית כורכום
1 בצל פרוס לרצועות
4 שיני שום פרוסות
5 פרוסות לימון דקות
אופן ההכנה:
מערבבים את מסת הקציצות, יוצרים קציצות ומניחים במקרר לחצי שעה.
בסיר רחב מניחים שמן זית, בצל ושום, מטגנים כ- 5 דקות ומוסיפים את המנגולד והתבלינים, מערבבים ומוסיפים את מיץ הלימון, הלימון והסילאן, מוסיפים 3 כוסות מים מביאים לרתיחה ומנמיכים.
מניחים בזהירות את קציצות הדגים ואת פרסות הלימון.
מבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות ותוך כדי משקים את הקציצות ברוטב.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות