אושר צירוף מרכזים רפואיים נוספים של הניסוי הקליני לטיפול בחולי קורונה
משרד הבריאות אישר לצרף מרכזים רפואיים נוספים לפאזה II של הניסוי הקליני של התרופה MesenCure בטיפול בחולי קורונה קשים, הסובלים מדלקת ריאות ומצוקה נשימתית מסכנת חיים - לאחר שהציגה נתונים חיוביים והצליחה לרפא חולים קשה בקורונה במסגרת ניסיון קליני שנערך בבית החולים רמב"ם
- יוסי שטארק
- ג' אלול התשפ"א
לאחר שהציגה נתונים חיוביים והצליחה לרפא חולים קשה בקורונה במסגרת ניסיון קליני שנערך בבית החולים רמב"ם, אישר משרד הבריאות לצרף מרכזים רפואיים נוספים לפאזה II של הניסוי הקליני של התרופה MesenCure בטיפול בחולי קורונה קשים, הסובלים מדלקת ריאות ומצוקה נשימתית מסכנת חיים.
פאזה II של הניסוי הקליני לטיפול במצוקה נשימתית, תכלול עד 50 חולי קורונה קשים, המצויים במצוקה נשימתית מסכנת חיים, ותבחן את יעילות ובטיחות הטיפול בהם, באמצעות התרופה התאית MesenCure, בהשוואה לקבוצת ביקורת. קבוצת הניסוי תקבל שלוש מנות של התרופה MesenCure, במתן תוך וורידי. הפרמטרים שייבחנו בניסוי הקליני לטיפול במצוקה נשימתית, כוללים, בין השאר: תפקודי נשימה, מדדי דלקת המצביעים על השקטת סערת הציטוקינים המאפיינת את המחלה, מדדים כלליים המצביעים על מהלך המחלה, קיצור משך זמן האשפוז ועלייה בשרידות החולים.
יעילותה של התרופה MesenCure, נובעת משפעולם המכוון של התאים המזנכימליים המרכיבים אותה, באמצעות שילוב חדשני וייחודי של תנאי גידול ביולוגיים ופיסיקליים.
התרופה MesenCure, מיועדת לטיפול במצוקה נשימתית מסכנת חיים, בין אם נגרמה מהזן המקורי של נגיף קורונה או מכל זן אחר שלו או מווירוס אחר, ובין אם היא נובעת מזיהום חיידקי או אחר.
בנוסף, עשויה התרופה MesenCure לשמש לטיפול במגוון רחב של אינדיקציות, ובכלל זה, דלקות בדרכי הנשימה התחתונות וכן אסטמה ומחלת ריאות חסימתית כרונית, אשר יחדיו, מייצגות שוק עולמי אשר עד שנת 2026, צפוי לעלות על 43 מיליארד דולר בשנה.
כל המטופלים בפאזה I בתרופה MesenCure, אובחנו כחולי קורונה קשים לפני הטיפול, ולמעט אחד מהם, כולם סבלו אף ממחלות רקע המוכרות כגורמי סיכון למחלה קשה, לסיבוכים ולתמותה בשיעור של למעלה מ-35%.
מחלת הקורונה גורמת, בשכיחות גבוהה בחולים קשים, לדלקת ריאות ולהרס של רקמות נוספות, ובכלל זה, הלב והכליות, בשיעור של פי עשר ויותר מאשר בחולים קלים, וכן להרס של שרירים ולפקקת ורידים תסחיפית (VTE), אשר עשויים להתדרדר לכשל רב מערכתי ומוות, אף ללא קשר למצוקה הנשימתית.
פאזה I של הניסוי הקליני לטיפול במצוקה נשימתית, הדגימה כי כל אחד מבין שלושת המתנים של התרופה MesenCure, ובכלל זה, כבר המתן הראשון, וכן ההשפעה המצטברת של שלושת המתנים של התרופה MesenCure, הובילו לירידה מובהקת ומצטברת בשטח של הדלקת המפושטת בריאות, כפי שהודגמה בצילומי חזה, וכן לירידה במדדים המעידים על הרס של רקמות, ובכללן, שרירים, לרבות הפחתת הסיכון לכשל רב מערכתי, פגיעה לבבית, נזק כלייתי, ופקקת ורידים תסחיפית.
ריפוי הריאות של חולי קורונה שטופלו בתרופה MesenCure, הבליט את יעילותה העדיפה של התרופה MesenCure, בהשוואה לטיפולים אחרים, והשתקף בירידה מובהקת ומהירה בשטח של הדלקת המפושטת בריאות, כפי שהודגמה בצילומי חזה, משיעור חציוני של כ-55% משטח הריאות לפני הטיפול, לשיעור חציוני של כ-15% משטח הריאות תוך כ-5 ימים בלבד מתחילת הטיפול, ועד לשיעור חציוני זניח של כ-1% משטח הריאות כחודש לאחר תחילת הטיפול.
השיפור בתפקודי הנשימה של חולי קורונה שטופלו בתרופה MesenCure, התבטא בעליה מובהקת בשיעור הרוויה של החמצן בדם (SpO2), ממצוקה נשימתית חריפה לפני הטיפול בתרופה זו, לרוויה של החמצן בדם בשיעור של כ-95% לאחר הטיפול בה.
בנוסף לשיפורים במדדים האובייקטיביים של חולי קורונה שטופלו בתרופה MesenCure, הודגם שיפור גם בכל הפרמטרים הסובייקטיביים להערכת בריאות המטופלים, ובכלל זה, כושר הניידות שלהם, יכולתם לטפל בעצמם ולבצע פעולות שגרתיות.
מאז הקמתה, עוסקת בונוס ביוגרופ ברפואה תאית ובהנדסת רקמות (Tissue Engineering), לשם השגת התחדשות ובניה של רקמת עצם. אבן הבניין המרכזית המשמשת לייצור שתל חי של עצם, הינה תאים מזנכימליים, המופקים מרקמת שומן של המטופל.
עם פרוץ המגפה העולמית של תחלואה בנגיף קורונה, החלה החברה לערוך ניסויים באותם תאים מזנכימליים, המופקים, במקרה זה, מרקמת שומן של תורמים בריאים, ושפעולם לשם העצמת יכולתם להפחית תהליכים דלקתיים, ובכלל זה, דלקות במערכת הנשימה, ואת סערת הציטוקינים הנלווית לתהליך הדלקתי בחולי קורונה ואחרים.
בפיתוח הטיפול באמצעות התרופה MesenCure, משתמשת בונוס ביוגרופ במגוון טכנולוגיות ייחודיות ובידע, אשר בחלקם, מפותחים כיום בחברה, ובחלקם מהווים חלק מהקניין הרוחני העשיר של החברה, הכולל שש משפחות של פטנטים ובקשות פטנט, המכילות עשרים וחמישה פטנטים מאושרים ושמונה עשרה בקשות פטנט, במדינות רבות ברחבי העולם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות