עסיסי
מתכון לקובה חמוסטה
ארוחת צהריים עם מאכל אהוב, מתכון לקובה חמוסטה עם מרק עלי סלק ומגוון תבלינים היוצרים מנה עסיסית ומשובחת במיוחד
- מירב מלכה
- ג' אלול התשפ"א
קובה חמוסטה צילום: מירב מלכה
מתכון לקובה חמוסטה / מאת: מירב מלכה
המצרכים לקובה חמוסטה:
לקובה:
- 3.5 כוסות סולת
- מלח
- מעט שמן
- 1.5 כוסות מים
למילוי:
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 1 בצל בינוני מגורד
- צרור כוסברה קצוצה
- מלח
- פלפל
- מעט תבלין על האש
למרק:
- עלי סלק
- 5 שיני שום
- 1 בצל שלם
- מים
- פלפל שחור
- 2 לימונים סחוטים
- שמן
- מלח
אופן ההכנה לקובה חמוסטה:
הכנת הקובה:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי הקובה ולשים היטב לבצק אחיד (אם יוצא ייבש יש להוסיף מעט מים ולעבוד עם ידיים רטובות)
למילוי:
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומוסיפים את כל המצרכים למילוי, מערבבים היטב ומטגנים מספר דקות.
- בעזרת ידיים רטובות לוקחים כדור מבצק הקובה וממלאים אותו במילוי, סוגרים היטב ומניחים בצד.
למרק:
- חותכים את עלי סלק ואת 5 שיני השום, מכניסים לסיר ומוסיפים את הבצל השלם
- ממלאים את הסיר במים, מניחים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הפלפל השחור, הלימונים הסחוטים מעט שמן ומלח ומערבבים.
- כשהמים רותחים מוסיפים את הקובה ומבשלים עד לבישול מלא של הקובה.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות