י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
עסיסי

מתכון לקובה חמוסטה

ארוחת צהריים עם מאכל אהוב, מתכון לקובה חמוסטה עם מרק עלי סלק ומגוון תבלינים היוצרים מנה עסיסית ומשובחת במיוחד

מתכון לקובה חמוסטה
קובה חמוסטה צילום: מירב מלכה

מתכון לקובה חמוסטה / מאת: מירב מלכה

המצרכים לקובה חמוסטה:

לקובה:

  • 3.5 כוסות סולת
  • מלח
  • מעט שמן
  • 1.5 כוסות מים

למילוי:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל בינוני מגורד
  • צרור כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל
  • מעט תבלין על האש

למרק:

  • עלי סלק
  • 5 שיני שום
  • 1 בצל שלם
  • מים
  • פלפל שחור
  • 2 לימונים סחוטים
  • שמן
  • מלח

אופן ההכנה לקובה חמוסטה:

הכנת הקובה:

  1. בקערה מכניסים את כל מרכיבי הקובה ולשים היטב לבצק אחיד (אם יוצא ייבש יש להוסיף מעט מים ולעבוד עם ידיים רטובות)

למילוי:

  1. מחממים מחבת עם מעט שמן ומוסיפים את כל המצרכים למילוי, מערבבים היטב ומטגנים מספר דקות.
  2. בעזרת ידיים רטובות לוקחים כדור מבצק הקובה וממלאים אותו במילוי, סוגרים היטב ומניחים בצד.

למרק:

  1. חותכים את עלי סלק ואת 5 שיני השום, מכניסים לסיר ומוסיפים את הבצל השלם
  2. ממלאים את הסיר במים, מניחים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את הפלפל השחור, הלימונים הסחוטים מעט שמן ומלח ומערבבים.
  4. כשהמים רותחים מוסיפים את הקובה ומבשלים עד לבישול מלא של הקובה.

בהצלחה רבה ובתאבון.

מתכון קובה מרק ארוחת צהריים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}