מדליק
פטנט מקורי: כך תכינו לחמניות באן מבלי להשתמש בסיר מיוחד • צפו
לא פעם התחשק לכם להכין את הלחמניות המושלמות הללו אך גיליתם כי אין לכם את סיר האידוי המתאים לבישול שלהן, קבלו פטנט מיוחד ומדליק שיעזור לכם להכין אותן עם סיר פשוט שיש בבית
לחמניות באן צילום: מירב מלכה
מתכון ללחמניות באן מושלמות / מתכון: מירב מלכה
המצרכים ללחמניות באן:
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1.5 כפות שמן
- 1 כוס מים
אופן ההכנה ללחמניות באן:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים ולשים היטב עד לקבלת בצק חלק וגמיש
- משמנים קערה ומניחים בתוכה את כדור הבצק מכסים במגבת ומניחים בצד למשך שעה.
- לאחר ההתפחה מפזרים קמח ו-1/4 כפית אבקת אפייה על משטח העבודה ולשים 5 דקות נוספות.
- מחלקים את הבצק לכדורים שווים וקטנים מאוד, מניחים על ניר אפיה שקצת יותר גדול מהכדור ונותנים שוב התפחה של רבע שעה לפחות.
- מרתיחים מים חמים למכשיר אידוי.
- מכסים את תחתית הסיר/המכשיר בנייר אפייה משומן קלות בצורה כזאת שהחורים בצדדים יישארו פתוחים.
- יש להניח את הלחמניות במרחק אחת מהשניה בכדי לתת להם לתפוח ולכסות את הסיר למשך רבע שעה עד שהן ממש מוכנות.
אופן הבישול ללא סיר אידוי:
- מחממים סיר ומניחים עליו 3 כדורים מנייר כסף.
- ממלאים את הסיר במעט מים רותחים עד לחצי מגובה הכדורים.
- על כדורי נייר הכסף מניחים צלחת חסינת חום ועליה מניחים את הלחמניות עם נייר האפייה.
- אופן הבישול בסיר פשוט. קרדיט: חני כוכב לב.אופן בישול לחמניות באן - קרדיט - חני כוכב לב
הפטנט מאת: חני כוכב לב.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות