יוקרתית ומרשימה
מתכון לעוגת גבינה ססגונית
עוגות גבינה יש המון אבל אחת כזאת עוד לא ראיתם, ססגונית ומרהיבה, צבעונית ומיוחדת, מתכון לעוגת גבינה מלאה טעם, מוצלחת ומשובחת
- שולמית שחר
- כ"ח אב התשפ"א
עוגת גבינה ססגונית צילום: שולמית שחר
מתכון לעוגת גבינה ססגונית / מאת: שחר שולמית
המצרכים לעוגת גבינה ססגונית:
מידות אוניברסליות
לבצק:
- 6 כוסות קמח
- 400 גרם חמאה או מחמאה רכה
- 4 חלמונים
- 1 כוס סוכר
- 3 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס חלב
- (אם רוצים בצק צבעוני מחלקים את המצרכים של הבצק ל2 וצובעים חלק בצהוב וחלק בכתום, אופציונלי)
למלית גבינה:
- 1 + 1/3 כוסות סוכר
- 1 ק"ג גבינה לבנה % 9
- 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 8 כפות קמח
- 1/4 כפית אבקת אפיה
- 1 שמנת חמוצה של פעם
- 3 ביצים גודל לארג'
למוס שוקולד מישמש (הקובייה הכתומה שנחה על העוגה):
- 6 גרם ג'לטין
- 30 גרם מים
- 150 גרם שמנת מתוקה
- 20 גרם גלוקוזה
- 75 גרם מחית מישמש
- צבע מאכל כתום אופציונלי
- 150 גרם שוקולד לבן
- 40 גרם חמאה
- 125 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה לעוגת גבינה ססגונית:
הכנת הבצק:
- במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מאחדים את כל החומרים ומניחים את הבצק למנוחה רבע שעה
- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפיה כל חלק לעובי של 6 מ"מ
- קורצים את הבצק עם הרינג גודל 24 סנטימטר שאיתו אופים את העוגה
- חלק אחד של הבצק משאירים בתוך הרינג ואת החלק השני קורצים גם עם הרינג... משאירים אותו על המשטח ומקפיאים כשעה
הכנת המלית:
- מערבבים היטב את כל חומרי המלית ומוציאים ממנה כמות של כוס לכל גוון שרוצים לצבוע (מניחים את מה שמוציאים מהמלית בכלי קטן כדי לצבוע לפי הטעם, (בעוגה זו הוצאו 3 כוסות וכל אחת נצבעה בצבע אחר אחת בירוק, השנייה בצהוב והשלישית בכתום)
- יוצקים את המליות לסרוגין על גבי הבצק שבתוך הרינג ומערבבים אותם קלות כמו בעוגת שייש ומקפיאים שעה
- כעבור שעה מוציאים את התבנית ואת שכבת הבצק העליונה מהמקפיא ומניחים אותה בזהירות על גבי המלית, שמים את התבנית בתנור ומניחים מעליה נייר אפיה כדי לשמר את הצבע של הבצק
- אופים בתנור שחומם מראש ל130 מעלות כשעה וחצי ומשאירים את העוגה בתנור להצטנן
הכנת מוס שוקולד מישמש:
- מערבבים תחילה את הג'לטין עם המים בתוך כוס ומניחים בצד
- בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה (150) עם הגלוקוזה ומחית המישמש, משאירים לרתוח 2 דקות ומורידים מהאש, מוסיפים לזה את השוקולד הלבן ומערבבים
- מוסיפים את מסת הג'לטין, מערבבים ומצננים מעט את המסה לפני שמוסיפים לה את החמאה
- מקציפים את השמנת המתוקה (125 גרם) למרקם יוגורט ומאחדים אותה עם המסה שבסיר
- יוצקים את המוס לתבנית הסיליקון ומקפיאים לילה לפני חילוץ, מניחים את המוס על גבי העוגה ומקשטים לפי טעמכם.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות