ארוחה משובחת ויוקרתית
מתכון למסאח'ן עוף – פיתה בשרית מיוחדת
מתכון מיוחד לארוחה משובחת ויוקרתית, 'מסאח'ן' - פיתה דרוזית או עיראקית בשילוב של בצל מאודה וחלקי עוף מבושלים הנאפים יחד בתנור ויוצרים מאפה בשרי מושלם
- חני לוין
- כ"ו אב התשפ"א
מסאח'ין עוף צילום: אפרת ושדי
מתכון למסאח'ן עוף – פיתה בשרית מיוחדת
המצרכים למסאח'ן עוף – פיתה בשרית מיוחדת:
- 4 חלקי עוף
- מלח
- פלפל שחור
- שמן
- 1 בצל סגול חתוך לרבעים
- סומק בכמות נדיבה
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- 600 מ"ל מים
- מעט מיץ לימון
- 1 בצל (רגיל) חתוך לקוביות
- 1 פיתה דרוזית/ עיראקית
- מעט פטרוזיליה קצוצה
- שבבי שקדים
אופן ההכנה למסאח'ן עוף – פיתה בשרית מיוחדת:
- מפזרים על חלקי העוף מהמלח ומהפלפל השחור
- מחממים סיר עם מעט שמן וצורבים את העוף משני הצדדים
- מוסיפים את רבעי הבצל הסגול ומתבלים בכמות נדיבה של סומק.
- מוסיפים את אבקת המרק עם המים ומעט מיץ לימון ומערבבים.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים במשך כשעה וחצי עד להתרככות העוף.
- במקביל מחממים מחבת, מאדים את הבצל ומתבלים בסומק.
- לאחר בישול העוף, לוקחים את הפיתה ומניחים עליה כמות נדיבה מהבצל המאודה.
- מעל הבצל מניחים את חלקי העוף ומקשטים עם פטרוזיליה ושבבי שקדים
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות עד להשחמה קלה של הפיתה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: אפרת ושדי.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות