י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
ארוחה משובחת ויוקרתית

מתכון למסאח'ן עוף – פיתה בשרית מיוחדת

מתכון מיוחד לארוחה משובחת ויוקרתית, 'מסאח'ן' - פיתה דרוזית או עיראקית בשילוב של בצל מאודה וחלקי עוף מבושלים הנאפים יחד בתנור ויוצרים מאפה בשרי מושלם

מתכון למסאח'ן עוף – פיתה בשרית מיוחדת
מסאח'ין עוף צילום: אפרת ושדי

מתכון למסאח'ן עוף – פיתה בשרית מיוחדת

המצרכים למסאח'ן עוף – פיתה בשרית מיוחדת:

  • 4 חלקי עוף
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן
  • 1 בצל סגול חתוך לרבעים
  • סומק בכמות נדיבה
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 600 מ"ל מים
  • מעט מיץ לימון
  • 1 בצל (רגיל) חתוך לקוביות
  • 1 פיתה דרוזית/ עיראקית
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • שבבי שקדים

אופן ההכנה למסאח'ן עוף – פיתה בשרית מיוחדת:

  1. מפזרים על חלקי העוף מהמלח ומהפלפל השחור
  2. מחממים סיר עם מעט שמן וצורבים את העוף משני הצדדים
  3. מוסיפים את רבעי הבצל הסגול ומתבלים בכמות נדיבה של סומק.
  4. מוסיפים את אבקת המרק עם המים ומעט מיץ לימון ומערבבים.
  5. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים במשך כשעה וחצי עד להתרככות העוף.
  6. במקביל מחממים מחבת, מאדים את הבצל ומתבלים בסומק.
  7. לאחר בישול העוף, לוקחים את הפיתה ומניחים עליה כמות נדיבה מהבצל המאודה.
  8. מעל הבצל מניחים את חלקי העוף ומקשטים עם פטרוזיליה ושבבי שקדים
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות עד להשחמה קלה של הפיתה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: אפרת ושדי.

 

פיתה מתכון עוף בשרי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}