י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
מתוקה וטעימה

מתכון לעוגת ספרה

מתכון מוצלח לעוגת סולת עם שברי שקדים מלמעלה וסירופ טעים ומתוק, עוגה משובחת ומיוחדת שניתן להגיש בכל ערב חגיגי, אירועים מיוחדים, שבתות או חגים ואפילו סתם יום כשמתחשק לכם להתפנק על מאפה בית חדש

מתכון לעוגת ספרה
עוגת ספרה צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת ספרה

המצרכים לעוגת ספרה:

כוס מדידה חד פעמית חמה

תבנית בינונית

  • 1.5 כוסות סולת
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס קוקוס
  • 4 ביצים
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ

לסירופ:

  • 3 כוסות מים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 2 כפיות תמצית רום

אופן ההכנה לעוגת ספרה:

הכנת העוגה:

  1. בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים יחד עד לקבלת תערובת אחידה
  2. שופכים את הבלילה לתבנית האפייה ומפזרים מלמעלה שקדים ושומשום
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ- 40 דקות

הכנת הסירופ:

  1. בסיר קטן על האש מכניסים את המים, הסוכר והרום ומביאים לרתיחה
  2. מערבבים היטב, מורידים מהאש ומצננים
  3. שופכים את הסירופ מעל העוגה בעודה חמה.

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: אורה זיגדון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון עוגה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}