מאפה משובח
מתכון לעוגת אגוזים מעולה
עוגה פשוטה מאוד להכנה וטעימה במיוחד, מתאימה להגשה לאורחים או כקינוח לאחר סעודה חגיגית, שילוב שכבת הבסיס ושכבת האגוזים יוצרים מאפה משובח ומלא עניין
- שולמית שחר
- כ"ד אב התשפ"א
עוגת אגוזים מעולה צילום: שולמית שחר
מתכון לעוגת אגוזים מעולה / מאת: שחר שולמית
המצרכים לעוגת אגוזים מעולה:
מידות אוניברסליות
לשכבת בסיס:
- 2 כוסות קמח
- 1/4 כוס סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/4 כוס מים
- 1/2 כוס שמן
- 1 ביצה בגודל לארג'
לשכבת האגוזים:
- 1 כוס שמן
- 4 ביצים גודל לארג'
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כוסות אגוזי מלך טחונים
אופן ההכנה לעוגת אגוזים מעולה:
- מכינים רינג גודל 24 סנטימטר משומן וסגור בצד אחד עם נייר אפיה ונייר כסף או תבנית חד פעמית בינונית עם נייר אפיה
הכנת שכבת הבסיס:
- מערבבים בקערה את המצרכים היבשים ומוסיפים להם את המצרכים הרטובים ומאחדים מסה.
- משטחים ומפלסים את זה בתוך הרינג עם הידיים (הבצק נוח מאוד לעבודה)
- מפזרים מעל הבצק כוס שוקולד מריר קצוץ או כוס שוקולד צ'יפס
הכנת שכבת האגוזים:
- מערבבים בקערה את הביצים עם שמן וסוכרים... מוסיפים את האגוזים ומאחדים מסה... יוצקים את זה על גבי הבצק שבתבנית ואופים את העוגה בחום של 160 מעלות עד הזהבה כ45 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות