י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
תוספת מוצלחת

מתכון לטנזיה מושלמת ברוטב מתקתק

תוספת מוצלחת לסעודת שבת. שילוב של פירות יבשים עם שקדים, אגוזי מלך ורוטב מתקתק שנותן טעם משובח ויוקרתי יותר, בפיזור של שומשום מלמעלה ויש לכם מנת יוקרה על השולחן

מתכון לטנזיה מושלמת ברוטב מתקתק
טנזיה צילום: מירב מלכה

מתכון לטנזיה מושלמת ברוטב מתקתק / מאת: מירב מלכה

המצרכים לטנזיה מושלמת ברוטב מתקתק:

  • 300 גרם שזיפים
  • 300 גרם משמשים
  • 150 גרם צימוקים
  • 100 גרם חמוציות
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • מעט שומשום 
  • 2 בצלים גדולים קצוצים

לרוטב:

  • 2 כוסות מים
  • פלפל לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס סילאן

אופן ההכנה לטנזיה מושלמת ברוטב מתקתק:

  1. משרים את הפירות במי סודה שעתיים לפחות לפני הבישול.
  2. את השקדים, האגוזים והשומשום קולים מעט במחבת עד להשחמה.
  3. במחבת מטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה
  4. את הפירות מסננים היטב מהנוזלים ומוסיפים אותם לבצל המטוגן, מערבבים קלות ומכינים את הרוטב.
  5. בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים לרוטב ומוסיפים למחבת עם הפירות.
  6. מכסים את הסיר ומבשלים עד לצמצום הנוזלים
  7. לקראת סוף הבישול מוסיפים את השקדים והאגוזים וממשיכים לבשל ללא מכסה עוד מספר דקות.
  8. ניתן להוסיף מעל מעט שומשום.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון פירות יבשים תוספת טנזיה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}