מעדן בשרי משובח
מתכון לאוסבוקו בתנור עם ירקות שורש
תבשיל קדירה משביע וטעים מאוד, שילוב הירקות עם קוביות הבשר, הסילאן ומגוון התבלינים יוצרים יחד מנה בשרית משובחת המתאימה לשבתות, חגים ואירועים מיוחדים | ארוחה שלמה בסיר אחד
- חני לוין
- כ"ח תמוז התשפ"א
אוסבוקו בתנור עם ירקות שורש צילום: עליזה עליון
מתכון לאוסבוקו בתנור עם ירקות שורש
המצרכים לאוסבוקו בתנור עם ירקות שורש:
- 6 יחידות בשר לאוסבוקו (לבקש מהקצב)
- 1/2 כוס שמן
- 6 תפו"א קטנים
- 6 גזרים
- 2 בטטות
- 3 שיני שום
- פטריות וערמונים (לא חובה)
- 3 בצלים גדולים
- 1 כף סילאן או דבש
- 1 כף מרק עוף
- 2 כוסות מים
- 1 כפית פלפל שחור
- תבלין גריל עוף
- מעט קינמון
- צ'ילי גרוס
- 1 כפית כורכום
- מעט מלח
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית טימין
אופן ההכנה לאוסבוקו בתנור עם ירקות שורש:
- קולפים את כל הירקות.
- את הבצלים חותכים לרצועות ומניחים בקרקעית הסיר . או בתבנית חסינת חום
- על הבצל מניחים את הבשר, מסביב מפזרים את כל הירקות
- לחצי כוס השמן מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב
- שופכים מעל הכל ומעסים את הבשר והירקות בכדי שכולם יקבלו מהרוטב
- יוצקים 2 כוסות מים / יין
- מכסים היטב בצורה הרמטית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך 20 דקות
- מורידים ל170 מעלות ואופים כשעתיים וחצי עד לריכוך ובישול מלא של הבשר.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: עליזה עליון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות