מושלם
מתכון לסירות תפו"א ממולאות בשר
מנה משביעה וטעימה, מכילה חלבון ופחמימה בארוחה אחת, חצאי תפוחי האדמה הממולאים בתערובת בשר עם ירק קצוץ, שום, בצל, פירורי לחם ומגוון תבלינים, יוצרים סירות בשר מושלמות המתאימות כארוחת צהרים מושקעת או כמנה עיקרית בסעודת שבת
- חני לוין
- כ"ה תמוז התשפ"א
סירות תפו"א ממולאות בשר צילום: עליזה עליון
מתכון לסירות תפו"א ממולאות בשר
המצרכים לסירות תפו"א ממולאות בשר:
- 7 תפו"א קטנים עגולים ומקולפים
למילוי:
- 300 גר' בשר בקר טחון (אפשר עוף טחון או שוארמה)
- 1 בצל מגורד
- 1 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
- 1 שן שום קצוצה
- 2 כפות פירורי לחם
- 1/4 כוס מים
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית ראס אל חנות
- מלח
- מעט קינמון
- מעט אגוז מוסקט
לרוטב:
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 1 ענף כרפס עם עלים קצוצים
- 1 שן שום קצוצה
- 1 כפית כורכום
- פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה
- מים לכיסוי התפו"א
אופן ההכנה לסירות תפו"א ממולאות בשר:
- בקערה, מערבבים הייטב את כל מצרכיי המילוי עד לאיחוד.
- חוצים את תפוחי האדמה לרוחב ומרוקנים את פנים התפו"א בעזרת כפית (או כפית פריזאית),
- ממלאים את התפו"א במילוי הבשר ומהדקים הייטב
- מחממים סיר קטן עם שמן עמוק ומטגנים את סירות תפוחי האדמה עד להזהבה.
- בסיר רחב נוסף מטגנים הבצל עד להזהבה יפה
- מוסיפים את כל יתר המצרכים ומניחים את סירות תפו"א המטוגנים בצורה מסודרת.
- מכסים את התפו"א במים
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים במשך 40 דקות עד לריכוך מלא של תפו"א ועד שהרוטב מסמיך
בהצלחה רבה ובתיאבון.
המתכון מאת: עליזה עליון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות