אנינה ומשובחת
מתכון ללזניית חצילים מהממת ומוצלחת
מתכון מעניין וטעים של לזנית חצילים ובשר מושלמת, מתאימה כמנה עיקרית בערב שבת לצד אורז לבן או כל מה שאוהבים, טעם החצילים האפויים המשתלבים עם רוטב הבשר והעגבניות יוצרים מנה אנינה ומשובחת
- חני לוין
- כ"א תמוז התשפ"א
לזניית חצילים מהממת ומוצלחת צילום: אורלי עמרן
מתכון ללזניית חצילים מהממת ומוצלחת
המצרכים ללזניית חצילים מהממת ומוצלחת:
- 3 חצילים פרוסים לעיגולים
- מלח
לרוטב:
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 1 בצל קצוץ
- 3 עגבניות מגורדות
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
- פפריקה מתוקה
אופן ההכנה ללזניית חצילים מהממת ומוצלחת:
- 3 חצילים פרוסים לעיגולים
- בקערה מניחים את פרוסות החצילים ומפזרים מלח. מניחים בצד למשך שעה לספיגת המלח.
הכנת הרוטב:
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה יפה.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב ככה שיתקבל חתיכות קטנות של בשר טחון ולא גושים גדולים.
- מוסיפים את התבלינים והעגבניות המגורדות ומבשלים במשך 15 דקות תוך ערבוב מידי פעם.
- מתקנים תיבול אם יש צורך, מערבבים ומוציאים מהאש.
- מרססים מעט שמן זית על נייר אפייה ומניחים על תבנית
- מפזרים את החצילים בשכבה אחת ומרססים עליהם גם שמן זית , מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להשחמה ובישול מלא של החצילים.
אופן ההרכבה:
- מניחים שכבת של חצילים בפיירקס או בכל תבנית אפייה
- עליהם מניחים מרוטב הבשר, שוב שכבת פרוסות חצילים ומעליהם שוב שכבת רוטב בשר.
- מכניסים לתנור שחומם ל180 ואופים יחד עד שהבשר מלמעלה משנה את צבעו והטעמים יתאחדו
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: אורלי עמרן.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות